Ειδήσεις

8 Ιαν 2009

Σκοπιανό: Η βλακεία κινεί κυβερνήσεις

Μήνυμα αναγνώστη
…….

Οι μεγάλοι άντρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι.
Paul Valery,1871-1945, Γάλλος ποιητής

Είναι τόσα πολλά αυτά που έχουν γραφεί και ειπωθεί πάνω στη ιστορία του σκοπιανού, κυρίως από την διάλυση της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας και μετά, που δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα ουσιαστικό σε μας να προσθέσουμε. Πράγματι διεθνούς εμβέλειας ιστορικοί έχουν περιγράψει πολύ καλά το ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων, εξαιρετικοί ερευνητές έχουν ανακαλύψει πολλά μυστικά των σκοπιανών διεκδικήσεων, ενώ διεθνολόγοι μας έχουν δώσει μια ακριβή εικόνα του διεθνούς πλαισίου μέσα στο οποίο εξελίσσονται, εδώ και καιρό, τα γεγονότα.
……..
Συνεχίζεται…

Καλά όλα αυτά αλλά η υπόθεση μακεδονικό έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Κάτι φαίνεται όμως ότι έχουμε παραλείψει η ξεχάσει στις αναλύσεις μας ή ακόμα δεν άρχουμε εκτιμήσει σωστά της σημασία τους στην υπόθεση και χαλά την εικόνα που έχουμε σχηματίσει γι' αυτούς.


Όλο και πιο συχνά αναρωτιόμαστε τελευταία τι είναι αυτό που κινεί τα νήματα πίσω από τις ενέργειες των γειτόνων μας και κρύβεται καλά στην εικόνα;



Οι διάφορες απόψεις που έχουν διατυπωθεί δημοσίως περιγράφουν τις διεκδικήσεις είτε σαν προσωπικές επιδιώξεις, ή απόρροιες πολιτικού σχεδιασμού του ψυχρού πολέμου, στρατιωτικό-οικονομικά συμφέροντα στα Βαλκάνια, σκόπιμες ιστορικές διαστρεβλώσεις πλάνο οικονομικών διεκδικήσεων αλλά σχεδόν καμία ανάλυση δεν έχει συμπεριλάβει την ψυχολογική παράμετρο των ενεργειών τους.


Στα περίεργα που ακούμε από τους σκοπιανούς οι έλληνες αντιδρούν με την απαξιωτική φράση "βλακείες των σκοπιανών". O βαθμός όμως της βλακείας, που ευρίσκεται πίσω από τις ενέργειες τους και κρύβεται καλά μέσα στην εικόνα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτούς, είναι κάτι που δεν έχει εξεταστεί ποτέ.



Η βλακεία περιγράφεται συχνά σαν η πιο επικίνδυνη δύναμη του κόσμου. Εν αφθονία ευρισκόμενη στο κόσμο μας έχει αντικαταστήσει τη λογική στα μετακομουνιστικα βαλκάνια.


Πολλές από τις ενέργειες στο πολυτάραχο «σκοπιανό» περιβάλλον έχουν καταγραφεί απλώς σαν κρατικές διεκδικήσεις. Διεκδικήσεις ναι αλλά κατά πόσο όμως είναι αυτές ΚΑΙ βλακώδεις και φέρουν την σφραγίδα της βλακείας είναι το ζητούμενο. Αυτό μας ώθησε να αναλύσουμε τις ενέργειες των σκοπιανών από τη στιγμή που το εθνικό πρόβλημα άρχισε να παίρνει διαστάσεις και να αναλύσουμε τις ενέργειες εκείνες που έχουν έντονη την οσμή βλακείας.



Από: http://nrdisaster.blogspot.com/2009/01/blog-post_08.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιλώντας για ηλίθιους, τον ξέρετε ότι ο Γιωργάκης έχει και πτυχίο;
Έπειδή οι περισσότεροι δεν ξέρετε τί πτυχίο έχει να σας πώ εγώ.
Κοινωνιολογίας, μιλάω σοβαρά παιδιά.
Μα την παναγία.
Κοινωνιολογίας.
Δηλαδή όπως λέμε πατριδογνωσίας, οικοκυρικών, χαρτοκοπτικής, τιγκελού-κοπτοραπτού, και λοιπά.
Ξέρει τα πάντα για τη διακυβέρνηση της χώρας, τώρα τελευταία μάλιστα κάνει και εντατικό μάθημα στα Ελλήνικος.
Πέρασε από την ΑΣΟΕΕ (απέξω), από τη Νομική (απέξω) από το Πολυτεχνείο (απέξω), από την Ιατρική (απέξω) και λοιπά, άστα να πάνε, γελάνε και οι μάντρες.
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΑ ΟΥΦΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Παιδιά συγνώμη δεν αντέχω άλλο τη σκεψη αυτή, με έπιασε ταχυπαλμία και πάω έξω να καπνίσω.
Τόσος κόσμος στο πασόκ βρε παλληκάρια, που το ψωνίσατε αυτό το κουνουπίδι;