Ειδήσεις

24 Ιαν 2009

Είμαι έμπορος τρακτέρ και θέλω να τονίσω μερικά πράγματα που δεν έχουν βγει προς τα έξω...

Μήνυμα αναγνώστη
…….
1
. Οι αγρότες είναι αυτοί που χρεοκόπησαν και κατέκλεψαν τους γεωργικούς συνεταιρισμούς με αποτέλεσμα να πέσουν οι ίδιοι στα χέρια των καρτέλ, των πολυεθνικών και των μεσαζόντων.2. Ο κανόνας στις αποφάσεις τους για αγορά τρακτέρ είναι πως θα πάρουν το μεγαλύτερο τρακτέρ για να κάνουν φιγούρα στο χωριό τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να το συντηρήσουν.
……..
Συνεχίζεται…



3. Πήραν επιδοτήσεις από την ΕΕ για να κάνουν επενδύσεις και οι επιδοτήσεις έγιναν μερσεντές και βίλες εκτός πολύ λιγων εξαιρέσεων που σήμερα δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα γιατί επένδυσαν στην αγορά γης και σωστών μηχανημάτων και στη δημιουργία μεταποιητικών μονάδων με αποτέλεσμα οι επενδύσεις τους σημερα να αποδίδουν καρπούς.
4. Μέχρι σήμερα οι αγροτες έπαιρναν επιδοτήσεις ανα στρέμμα και δήλωναν ολοι περισσοτερα στρέμματα απο αυτά που είχαν κλέβοντας έτσι το Ελληνικό Δημόσιο από το οποίο σήμερα ζητούν κι αλλα χρήματα.
5. Αν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί λειτουργούσαν σωστά σήμερα θα μπορούσαν να εχουν μια δική τους τράπεζα που θα τους φροντιζε οπως έχουν οι αγρότες στην Ολλανδια την Rabo Bank, η οποία είναι η μοναδική 3Α τράπεζα στον κόσμο σήμερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πέστα ρε φίλε

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με τον προλαλήσαν έμπορο και συμπληρώνω ότι την ίδια δουλειά έκαναν και οι κτηνοτρόφοι, εκτός από τους αγρότες. Τώρα, γιατί ζητάνε κι άλλα λεφτά; Μήπως μέχρι τώρα δεν πληρώναμε εμείς ως και τις συντάξεις τους; Μην ξεχνάτε το "Ο.Γ.Α. χαρτοσήμου" που καταργήθηκε πρόσφατα. Εμένα, στο μισθό μου, μου κρατούσαν ένα ποσό υπέρ του Ο.Γ.Α. για να έχει ο αγρότης γιατρό και ασφάλιση. Στον αγρότη δίνουν φθηνό πετρέλαιο, σε εμένα που είμαι μισθωτός όχι και πολλές άλλες φοροαπαλλαγές για τους αγρότες.
Για να ολοκληρώσω, με ποιό δικαίωμα ο κάθε αγρότης, που έχει αιτήματα και δικαιώματα, καταπατά το δικό μου δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης; Όταν απεργώ εγώ, του στερώ κανένα δικαίωμα;
Σκεφτήτε το!