Ειδήσεις

16 Ιαν 2009

PIAZZA del POPOLO LIVE TV

Μήνυμα αναγνώστη
....
Η PIAZZA del POPOLO LIVE TV θα εκπέμπει από σήμερα δύο ντοκιμαντέρ, τα οποία αφορούν την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και την υπόθεση του Σορίν Ματέι.
Στο πρώτο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, μέσα από την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» ερευνά το προφίλ της οργάνωσης που έφερε ξανά την εγχώρια τρομοκρατία στις πρώτες σελίδες των ξένων εφημερίδων.
Ο δημοσιογράφος βάζει στο μικροσκόπιο την «μετά-17Ν» εποχή και αναζητεί τα ίχνη της οργάνωσης – μυστήριο που χτύπησε πριν από μερικές ημέρες.
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία των ερευνών των αρχών και δίνει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για την τρομοκρατία στην Ελλάδα από το 2003 μέχρι και σήμερα.
Το δεύτερο είναι ένα ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου BBC για την γνωστή σε όλους μας υπόθεση Σορίν Ματέι.
Υπόθεση που κατέληξε στο μακελειό της οδού Νιόβης. Το ντοκιμαντέρ είχε γυριστεί από το BBC εξαιτίας της παγκόσμιας πρωτοτυπίας του γεγονότος, αλλά και εξαιτίας της τραγικής κατάληξης που είχε η συνάντηση των εξουσιών της Αστυνομίας και της τηλεόρασης, με τραγική συνέπεια τον άδικο χαμό της Αμαλίας Γκινάκη.
Ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο κανένας δημοσιογράφος δεν θα ήταν υπερήφανος να πρωταγωνιστεί.
Ενδεικτικό είναι ότι ξεκινά με τη φράση «ήταν μια ζωντανή μετάδοση ομηρίας που διήρκεσε τέσσερις ώρες κατά τις οποίες ο κώδικας δεοντολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η Ελληνική Αστυνομία εκτέθηκαν με τον χειρότερο τρόπο».

Καλή τηλεθέαση.
Δείτε PIAZZA del POPOLO LIVE TV εδώ.