Ειδήσεις

25 Φεβ 2009

Τα απαντά η αστυνομία στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» περί κλοπής όπλων από σπίτια αστυνομικών

Υποβαθμίζει η Αστυνομία το θέμα των διαρρήξεων σε σπίτια επτά αστυνομικών με λεία τα οκτώ υπηρεσιακά περίστροφα τον τελευταίο μήνα, που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 25/2/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» περί κλοπής όπλων από σπίτια αστυνομικών, ανακοινώνονται τα εξής :
…..
Συνεχίζεται…

1.- Κατά τους τελευταίους μήνες διεπράχθησαν τρείς (3) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες αστυνομικών καθώς και πέντε (5) διαρρήξεις σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οι κάτοχοί τους (αστυνομικοί) είχαν σταθμεύσει προσωρινά, προκειμένου είτε να προβούν σε ιδιωτικές τους ασχολίες (ανάληψη χρημάτων από Α.Τ.Μ.), είτε να ενεργήσουν προσωρινό έλεγχο των οχημάτων τους για διαφόρους λόγους.


2.- Στις πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεως των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία των κατόχων ή τον αιφνιδιασμό τους αφαίρεσαν μικρές τσάντες που οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει εντός των οχημάτων, και οι οποίες περιείχαν τα υπηρεσιακά τους όπλα, γεμιστήρες φυσιγγίων αλλά και χρηματικά ποσά, ιδιωτικά έγγραφα, και προσωπικά αντικείμενα.


- Από τις προαναγραφόμενες περιπτώσεις τα τρία (3) όπλα ανευρέθησαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.


3.- Ως προς τις κλοπές-διαρρήξεις στις τρεις (3) κατοικίες, αυτές έλαβαν χώρα σε διαφορετικές περιοχές και ώρες της ημέρας και οι δράστες, αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν εκτός από τα πυροβόλα όπλα και διάφορα αντικείμενα περιουσιακής αξίας .


4.- Επισημειωματικά γνωρίζεται ότι βαθμοφόρος (Ανθυπαστυνόμος) αστυνομικός, θύμα κλοπής δεν υπάρχει. Το αληθές είναι ότι βαθμοφόρος της Π.Α. (Ανθυπασπιστής) υπήρξε θύμα κλοπής οπλισμού, χρημάτων και προσωπικών εγγράφων, από αγνώστους δράστες, οι οποίοι εισήλθαν στην κατοικία του νυκτερινές ώρες της 14/2/09 .


5.- Για όλες τις περιπτώσεις κλοπών, την Προανάκριση διενεργούν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας, (και όχι η Αντιτρομοκρατική). Πλέον αυτών, σε βάρος των αστυνομικών κινήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις για πλημμελή φύλαξη οπλισμού . –