Ειδήσεις

2 Φεβ 2009

Δήλωση Μανώλη Σκουλάκη για επίθεση ΜΑΤ σε αγρότες της Κρήτης

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων
2.2.2009

«Ντροπή… Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι φιλήσυχα και ειρηνικά έφτασαν σήμερα το πρωί στο Πειραιά με σκοπό να μεταβούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματα τους.
……..
Συνεχίζεται…

Αντί αυτού η πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών έβαλε τα ΜΑΤ να υποδεχτούν τους αγρότες με ξύλο και δακρυγόνα… Η συμπεριφορά αυτή είναι ανεπίτρεπτη, αδικαιολόγητη, προκλητική αλλά και αντιδημοκρατική, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι αγρότες ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να μεταβούν ελεγχόμενα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Καλώ τη Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιτρέψει στους αγρότες της Κρήτης να μεταβούν στο Υπουργείο, να συναντήσουν τον αρμόδιο Υφυπουργό και να καταθέσουν τα αιτήματα τους, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα…


Επιτέλους η κυβέρνηση ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας αντιμετωπίσει με ισοτιμία όλους τους αγρότες…Οι Κρητικοί αγρότες δεν αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».