Ειδήσεις

16 Φεβ 2009

Γιατί δε βαριόμαστε τα "Φιλαράκια";

Βλέπω τα "Φιλαράκια" για χιλιοστή φορά επανάληψη στο Star. Όταν τελειώνουν οι 1ο κύκλοι τους ξαναβάζει αμέσως το κανάλι. Κι όμως, ο κόσμος δε σταματά να το βλέπει. Πώς εξηγείται κάτι τέτοιο; Γιατί μια ξένη τηλεοπτική κωμωδία αρέσει τόσο πολύ και δεν τη βαριόμαστε ποτέ;
Είναι απλό. Βγάζει γέλιο. Αν αυτό δε λέει κάτι σε πολλούς εγχώριους που έχουν σχέση με την τηλεόραση, "βγάζω γέλιο" σημαίνει πραγματικά ευχαριστιέμαι αυτό που βλέπω, δεν χάνω ποτέ τη φρεσκάδα του και δεν ανακυκλώνω τα ίδια. Ξεκινώντας με αποκωδικοποίηση των χαρακτήρων, ξέρεις τις ασχολίες, τα ενδιαφέροντα, τις νευρώσεις του καθενός, και μέσα από αυτό εκμεταλλεύονται καταστάσεις.
………..
Συνεχίζεται…

Ο Τζόι έχει μανία με το φαγητό και τις γυναίκες. Η Μόνικα έχει μανία με την καθαριότητα και είναι ανταγωνιστική και πάει λέγοντας.

Είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά του καθενός, που είναι αληθινά, και πολλές φορές μπορεί να θυμίζουν ανάλογες προσωπικές μας καταστάσεις.

Φυσικά και στην εισαγόμενη αυτή μόδα συνέβαλε η δύναμη της παγκοσμιοποίησης, αλλά σκεφτείτε ότι μερικές φορές βγαίνει και σε καλό. Δε λέμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο να βλέπουμε μόνο ξένες παραγωγές, αλλά όταν είναι καλύτερες γιατί όχι;

Πολλά ελληνικά σίριαλ πασχίζουν να σε κάνουν να γελάσεις και δεν το καταφέρνουν πάντα. Φυσικά και πολλά το καταφέρνουν με επιτυχία, μην τα καταστρέφουμε όλα.


Επίσης αναφορά να γίνει στους ηθοποιούς. Ο καθένας είναι εξαιρετικός στο ρόλο του και δεν είναι τυχαίο που μετά τα Φιλαράκια δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το ρόλο τους ή να κάνουν επιτυχία με κάτι άλλο. Όλοι προσπάθησαν λίγο η πολύ (στο πολύ μόνο η Άνιστον μπαίνει που έκανε πολλές ταινίες αλλά ακόμα παραμένει σε πολλούς γνωστή ως Rachel ή την βλέπουν στις ταινίες σε ανάλογους ρόλους με τον τηλεοπτικό της) αλλά ο κόσμος δεν τους δέχτηκε αλλιώς.

Τους θέλει να συνεχίσουν τα Φιλαράκια, ή γιατί όχι να γυρίσουν ταινία. Χρόνια τώρα παρακαλάνε οι φανς αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε ανταπόκριση. Λέγεται ότι κοστίζει πάρα πολύ. Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι θα γίνει γιατί θα αποφέρει και ακόμα περισσότερα κέρδη σίγουρα.



Μέχρι τότε, οι φαν της σειράς θα βλέπουμε και θα ξαναβλέπουμε τα επεισόδια στο Star χωρίς να διαμαρτυρόμαστε ποτέ που το ξαναβάζει από την αρχή!!
Ας δούμε αξέχαστες σκηνές μέσω youtube!!


Διάλεξα και μια από τις αγαπημένες μου σκηνές, το επεισόδιο στα Barbados (σεζόν9, επ.24), με τη Μόνικα να έχει φουντωτό μαλλί από την υγρασία και να παίζει φανατικά πινγκ πονγκ επιδιώκοντας, τι άλλο , να κερδίσει!!


Δεύτερο βίντεο, τα γαλλικά του Τζόι!!


Τρίτο βίντεο η Ρέιτσελ, ο Ρος και η Έμα στον παιδίατρο!!



*Για τους φαν που δεν το γνωρίζουν είχε κυκλοφορήσει πριν λίγα χρόνια τηλεοπτική σειρά "Τζόι", με τη συνέχεια της ζωής του Τζόι χωρίς τους φίλους του, αλλά με την οικογένειά του. Έχει την πλάκα της αλλά μάλλον δεν τράβηξε πολύ και κόπηκε νωρίς. Υπάρχει πάντως στα βίντεο κλαμπ και βλέπεται ευχάριστα....



Για να δείτε τα βίντεο επειδή είναι πολλά ελάτε στο http://ourgreektv.blogspot.com/2009/02/blog-post_2364.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρίσκω πως η όποια επιτυχία του είναι συνυφασμένη με τα βασικά χαρίσματα του σχεδιασμού του: φτωχό σε αλήθειες, στρογγυλεμένο ακίνδυνο, απόλυτα παρκαρισμένο με σχεδόν πάντα προβλέψιμες και πάντα ανώδυνες μικρές ανατροπές, αλλά με φάτσες αθώες και συμπαθητικές, να υποδύονται πως είναι καθημερινοί -κάτι σαν άνθρωποι. Δεν απειλεί, δεν έχει αιχμές, δεν χρειάζεται καν να το βλέπεις για να απαντήσεις "μ' αρέσει", δηλαδή με κάνει να νοιώθω μάλλον ασφαλής μέσα στο σπιτάκι μου. Είναι εξίσου επιτυχημένο με το δελτίο καιρού ή τον ύπνο χωρίς όνειρα. Όταν το βλέπω ανατριχιάζω λίγο και, πάντως, δεν γελάω.