Ειδήσεις

20 Φεβ 2009

Η Άγκυρα οργανώνει ΝΑΤΟϊκή άσκηση με σενάριο που αμφισβητεί τα ελληνικά νησιά

Συνενόχους στις διεκδικήσεις της για διχοτόμηση Αιγαίου και αποστρατιωτικοποίηση όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αναζητά η Άγκυρα μέσω μεγάλης αεροναυτικής άσκησης που σχεδιάζει για το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου, στην οποία έχουν δηλώσει κατ΄ αρχήν να συμμετάσχουν τέσσερις ΝΑΤΟϊκές χώρες- ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Το σενάριο της προκλητικής άσκησης, που φέρει την κωδική (και συμβολική;) ονομασία «Ηγεμών» («Εgemen»), υποβλήθηκε ήδη στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να «νομιμοποιηθούν» οι αξιώσεις εις βάρος της Ελλάδας, καθώς περιέχει σε ένα καλοδουλεμένο «πακέτο» όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Στον πολυσέλιδο φάκελο υπάρχουν δύο χάρτες- φωτιά:
..........
Συνεχίζεται...

Ο πρώτος χάρτης εμφανίζει με διαφορετικό (κόκκινο) χρώμα όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τη Θάσο μέχρι το Καστελλόριζο σαν αποστρατικοποιημένα. Σημειώνεται δε ότι επειδή είναι... αποστρατικοποιημένα, «απαγορεύεται» στα πτητικά μέσα των φιλοξενούμενων χωρών να πετούν πάνω από τα νησιά αυτά!

Ο δεύτερος χάρτης εμφανίζει διχοτομημένο το Αιγαίο στον 25ο Μεσημβρινό, σύμφωνα με αυθαίρετη οριοθέτηση των Περιοχών Έρευνας και Διάσωσης Ναυαγών που έχει κάνει η Άγκυρα με νόμο της από το 1989. Με αυτόν τον χάρτη δηλώνει με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο το μισό Αιγαίο σαν χώρο δικής της ευθύνης για θέματα διάσωσης ναυαγών.



Περισσότερα: Τα Νέα