Ειδήσεις

21 Φεβ 2009

Καλύτερα σχεδιασμένη εφημερίδα στον κόσμο ο Ελεύθερος Τύπος!

Μήνυμα αναγνώστη

........
Η καλύτερα σχεδιασμένη εφημερίδα σε όλο τον κόσμο είναι ο «Ελεύθερος Τύπος».
Την ανώτατη διάκριση απέσπασε η έκδοση του ΕΤ για το καθημερινό και το κυριακάτικο φύλλο κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο «The Best of Newspaper Design» για το έτος 2008 από τη Society for News Design στην ετήσια εκδήλωσή της προχθές το βράδυ στη Νέα Υόρκη.
Ο «Ελεύθερος Τύπος» επιλέχθηκε ανάμεσα σε 346 ημερήσιες εφημερίδες από 43 χώρες του κόσμου, εντυπωσιάζοντας την κριτική επιτροπή για την πρωτοτυπία στην ανάδειξη των θεμάτων της δημοσιογραφικής ύλης του.

Παράλληλα κέρδισε το «ασημένιο» βραβείο του παγκόσμιου διαγωνισμού σχεδιασμού, ενώ παράλληλα πρόσθεσε στη συλλογή των βραβείων του άλλα έξι στις επιμέρους κατηγορίες για το design ξεχωριστών σελίδων.
…………
Συνεχίζεται…
Συνολικά η επιτροπή ήλεγξε 10.725 σελίδες από τις καθημερινές εφημερίδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αναζητώντας την πρωτοτυπία, τον ολοκληρωμένο τρόπο ανάπτυξης και ανάδειξης των ρεπορτάζ.


Βραβεία κέρδισαν επίσης οι εφημερίδες «Akzia», δισεβδομαδιαία έκδοση της Μόσχας, «Expresso», εβδομαδιαία εφημερίδα στο Paco de Arcos της Πορτογαλίας, «The News» καθημερινή εφημερίδα της πόλης του Μέξικο και «Welt am Sonntag», εβδομαδιαία εφημερίδα του Βερολίνου.



Η παγκόσμια διάκριση για το σχεδιασμό του ΕΤ με το βραβείο «The Best of Newspaper Design» έρχεται ως αναγνώριση της προσπάθειας του ημερήσιου φύλλου που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.


Το 2007 ο ΕΤ είχε κερδίσει το πανευρωπαϊκό πρώτο βραβείο της «καλύτερα σχεδιασμένης εφημερίδας» μαζί με έξι ακόμη βραβεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το παράδειγμα του ΕΤ αναφέρθηκε ως εφημερίδα που «μαρτυρεί» την πετυχημένη μετεξέλιξη των εκδόσεων στην εποχή της ταχύτητας στο Διαδίκτυο ως ένα «magazine-newspaper».



(από το http://www.e-tipos.com/)



Σχόλιο: Μεγάλη διάκριση άλλη μια φορά για τον Ελεύθερο Τύπο, που πραγματικά ξεχωρίζει η σχεδίασή του. Διαβάζεται ευχάριστα χάρη στη δομή, τα χρώματα τις κατηγοριοποιήσεις του. Μπορεί να γίνεται ευδιάκριτη μερικές φορές η πολιτική του προτίμηση, αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο ενδιαφέρουσα εφημερίδα στα υπόλοιπα θέματα. Να τα λέμε αυτά!



Από: http://ourgreektv.blogspot.com/2009/02/blog-post_7778.html