Ειδήσεις

14 Φεβ 2009

Ο "οβολός" ως ελληνική απάντηση στην χρηματοοικονομική κρίση!

Το σύστημα οργανώνεται αρχικά σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και έχει στόχο να καλύψει το σύνολο της χώρας

Με αυτό οι πολίτες δημιουργούν και στην Ελλάδα το πρώτο εναλλακτικό σύστημα συναλλαγών με χρήση κοινωνικού νομίσματος. Με το ανταλλάξιμο κοινωνικό νόμισμα "οβολός" κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα μπορεί να συναλλάσσεται, να παρέχει υπηρεσίες, να εμπορεύεται, να πουλά και να αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη χρήσης του ευρώ. Το "τοπικό σύστημα συναλλαγών" "οβολός" θα λειτουργεί με τη μορφή συμμετοχικών συνεταιρισμών ανά πόλη.
Κάθε πολίτης θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του και να πληρώνεται σε "οβολούς". Κάθε επιχείρηση να διαθέτει στην πελατεία της τμήμα των προϊόντων και υπηρεσιών της αποδεχόμενη την χρήση "οβολών".
……..
Συνεχίζεται…

Εναλλακτικά συστήματα συναλλαγών λειτουργούν στις περισότερες χώρες του κόσμου και ο "οβολός" κοινωνικό νόμισμα είναι η Ελληνική συμμετοχή. Το σύστημα θα λειτουργεί με κάρτες χρέωσης-πίστωσης "οβολών" , με "οβολούς" σε έντυπη μορφή και με χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ένας "οβολός" θα αντιστοιχεί σε ένα ευρώ.

Το σύστημα οργανώνεται αρχικά σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και έχει στόχο να καλύψει το σύνολο της χώρας. Η ομάδα πρωτοβουλίας δέχεται προτάσεις ανάπτυξης του συστήματος σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Εντός των επομένων μηνών θα οργανωθούν οι πρώτες συναντήσεις μελών και προβλέπεται πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του "οβολού" η 1η Ιουνίου 2009.Ήρθε η στιγμή οι Έλληνες πολίτες να δώσουμε την απάντησή μας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την κρίση του με τη χρήση του Ελληνικού Κοινωνικού Νομίσματος "οβολός"!
……..
Περισσότερα: http://www.ovolos.gr/