Ειδήσεις

28 Φεβ 2009

Μοιάζει με τον Καραμανλή - Αλή Χασάν: Πολλοί με σταματούν και με φωτογραφίζουν

Κι όμως ο Αλή Χασάν ξεχωρίζει γιατί έχει σε γενικές γραμμές το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι πολύ πιο νεότερος από τον Εθνάρχη αν ζούσε, λίγο πιο γεμάτος κι αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει, αν και στα φρύδια και το βλέμμα είναι ίδιοι.
..
Συνεχίζεται…

Ο «Χρόνος» αποκαλύπτει τον άνθρωπο που με τα φρύδια του όλα αυτά τα χρόνια γίνεται αντικείμενο προσοχής. «Δεν είναι λίγοι που με βλέπουν στην αγορά και θέλουν να με φωτογραφίσουν», θα πει ο ίδιος που διατηρεί κατάστημα ρούχων ανδρικής μόδας με κοστούμια, δερμάτινα εισαγωγής και γενικά κλασσικό ντύσιμο.

«Υπήρξα ράφτης και από τα νεανικά μου χρόνια είχα αυτά τα φρύδια. Ουδέποτε σκέφθηκα να τα κόψω και να τα μειώσω, αφού τελικά αυτό είναι το στοιχείο που με κάνει να ξεχωρίζω. Οι φίλοι μου αρχικά με έλεγαν «Καραμανλή», αλλά ποτέ δεν αξιώθηκα να δω τον μεγάλο πολιτικό από κοντά», θα μας πει. Με την πολιτική δεν ασχολήθηκε ποτέ παρακολουθεί τα πάντα εκ του μακρόθεν.

Η ζωή του είναι πειθαρχημένη, ιδίως μετά το μπαϊμπάς που έκανε και γι’ αυτό περπατά καθημερινά 10 χιλιόμετρα κυρίως στο δασάκι της Νυμφαίας με άλλους επιστήθιους φίλους του.

Ο κ. Χασάν έχει φιλοσοφήσει την ζωή, με απλά και καθημερινά πράγματα. Απολαμβάνει το τσιπουράκι και το κόκκινο κρασί με μέτρο, δουλεύει για να είναι στα κοινωνικά πράγματα και να ζει και του αρέσει το καλό ντύσιμο κυρίως το κλασσικό με κοστούμια, γραβάτες, παλτό.

«Κάποτε έραβε ο κόσμος δεν υπήρχαν τα έτοιμα. Το γαμπριάτικο κοστούμι το είχε κάποιος για δεκαετίες αλλά ήταν διαφορετικά και τα υφάσματα. Τώρα το αλλάζει τον επόμενο χρόνο. Τότε είχαμε λίγη δουλειά και περισσότερα χρήματα στην τσέπη, τώρα τα έξοδα είναι πολλά, οι ώρες ατέλειωτες, το κέρδος λίγο…», θα πει.

Στην γειτονιά του είναι αγαπητός και προσηνής. Αν θα λέγαμε ποια στοιχεία τον χαρακτηρίζουν ως κοινά με τον Εθνάρχη, είναι το γεγονός ότι από επιλογή του ζει μόνος του, δεν παντρεύτηκε και το ότι του αρέσει το στυλ του ντυσίματος που έκανε ο Καραμανλής, τον βοηθούσε και η κορμοστασιά του, αλλά και ο ίδιος επιδιώκει να είναι κομψός και καλοντυμένος πάντα. Αν μη τι άλλο τον δικαιώνει ως «σωσίας» του γνωστού και ξεχωριστού πολιτικού, το μοιάσιμο στα μάτια και κυρίως στα δασωτά φρύδια.

Μελαχροινή Μαρτίδου


Από: xronos.gr


Φωτογραφία από: piazzadelpopolo.blogspot.com