Ειδήσεις

18 Φεβ 2009

Επίθεση στον καθηγητή εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση

Ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης βρισκόταν στο βήμα και μιλούσε σε εκδήλωση για την επανένταξη των αποφυλακισμένων όταν περίπου 30 νεαροί με κουκούλες που είχαν βγει από τη Νομική, εισέβαλαν στην αίθουσα, σπάζοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους.
Στο τέλος, χτύπησαν και τον καθηγητή ο οποίος έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με τραύμα στο μάτι.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gia na akoume ke kamia alithia pou ke pou

apo indymedia

"Παρέμβαση σε εκδήλωση της MARFIN για τους κρατούμενους

..

ομάδα συντρόφων έκανε σήμερα παρέμβαση στην εκδήλωση που γινόταν υπό την αιγίδα της MARFIN (του εθνάρχη βγενόπουλου) και είχε σαν θεματική την "επανένταξη" των κρατούμενων μετά τον εγκλεισμό.

Ο συμβολικός χαρακτήρας της παρέμβασης, με τα γιαούρτια και τα χρώματα απέναντι σε αυτούς που συμβάλουν στην βαρβαρότητα του εγκλεισμού από την μία και από την άλλη προσπαθούν να του δώσουν ένα ανθρωπιστικό χαρακτήρα (επανένταξη, εξανθρώπινση καλυτέρευση συνθηκών που οι ίδιοι δημιουργούν)

Μετά την αποχώρηση κλειδώθηκαν οι πόρτες για να δούν όλοι αυτοί οι γνώστες των συνθηκών των φυλακών ότι οι απάνθρωπες συνθήκες για αυτους είναι ένας ακόμη ορισμός στα χαρτιά και καμία σχέση δεν έχει με τον εξευτελισμό των συνανθρώπων μας κρατούμενων.

Ο πανούσης που έφαγε κάτι ψιλές είναι απλά άξιο αυτών και περισσότερων όχι μόνο για το θέατρο με τα ΜΜΕ και τα ασθενοφόρα στο οποίο πήρε μέρος για να αυτοπροβληθεί αλλά και για την προσπάθειά του να προστατεύσει αυτό το θέατρο την ημερίδας.



ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ''ΠΕΤΥΧΙΜΕΝΟΥ'' ΤΟΥΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΥ

Ηταν ημεριδα που οργανωσε η MARFIN, του ομιλου Βγενοπουλου.Με θεμα την επανενταξη των κρατουμενων.Καλεσμενοι και ομιλητες ηταν διευθυντες των φυλακων,καθηγητες της νομικης, καποιος εισαγγελεας του αρειου παγου και ο προεδρος των εισαγγελεων.Προφανως οταν αρχισαν να πεφτουν τα αυγα, τα γιαουρτια και οι μπογιες ο Πανουσης ηθελε να κανει τον ηρωα (ο μοναδικος) και αρπαξε 2 κλοτσιες.Τα υπολοιπα ειναι καραγκιοζιλικια, του Πανουση για να ηρωποιηθει.


για να το πουμε πιο απλά
από !
Για να το πουμε πιο σωστα...
Η ημεριδα διοργανωνοταν απο την επανοδο, οργανισμο του υπ. δικαιοσυνης που εχει χορηγηθει απο ιδρυμα Λατση , Μαρφιν κλπ.
Αφορουσε την "επενενταξη" των αποφυλακισμενων, συμμετειχαν οσοι αναφερεις και φυσικα τα κονδυλια που ετοιμαζονται να φανε στις πλατες τους.

Στη παρεμβαση αλληλεγγυης για τους φυλακισμενους της εξεγερσης και τις φυλακες πεταχτηκαν τρικακια, μπογιες γιαουρτια, την ωρα που μιλαγε ο Πανουσης, σα γνησιος ανθρωποφυλακας τσαμπουκαλεψε και οπως ειναι φυσικο σε στιγμες εντασης έσπρωξε και σπρωχτηκε
Η παρεμβαση ειχε και χαρακτηρα βιωματικής εκπαιδευσης και οταν έφυγαν οι αλληλεγγυοι κλειδωσαν τις εξοδους για να νοιωσουν οι παρευρισκομενοι τι σημαινει εγκλεισμος.
.
Ο Πανουσης εχει διατελεσει
Μέλος Συμβουλίου Πρόληψης της Εγκληματικότητας (Υπουργείου Δικαιοσύνης) (1988)

# Μέλος της Συντονιστικής ομάδας για τα Τοπικά Συμβούλια πρόληψης της Εγκληματικότητας (Υπουργείο Δημόσιας Τάξης) (1999)

# Μέλος των Επιτροπών σύνταξης του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα (1990, 1994, 1997, 1999)

# Μέλος της Επιτροπής σύνταξης Π.Δ. για τις στρατιωτικές φυλακές (1993-1994)

# Πρόεδρος Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών (από το 1996) και μέλος Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (μέχρι το 2002)

Μέλος υπο-επιτροπής Υφυπουργείου Αθλητισμού για τη Βία στα γήπεδα (2001)



Εχει ταχθει υπερ της αναδιαρθρωσης που προωθει η κυβερνηση για τη παιδεια
Εχει καταδικασει την εξεγερση
Και ολα αυτα με προοδευτικο/αριστερο προσωπειο
Παρολα αυτά κανεις απο τους αλληλεγγυους σημερα δεν επιτεθηκε προσωπικα στο Πανουση.



στρατολόγηση από ΜΚΟ βρωμάει
από η δουλεία

Καλά Marfin και Λάτσης στους χορηγούς της ΜΚΟ.

Δηλαδή τι κάνει το ξένο κεφάλαιο; στρατολόγηση αποφυλακισθέντων με πρόσχημα την αποκατάσταση των αποφυλακισμένων;

και ύστερα τους φταίει το γιαουρτάκι.

o kathenas ta simperasma ta toy gia tin elliniki enimerosi kai dimokratia!!!!