Ειδήσεις

23 Φεβ 2009

Το επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες του ελληνικού έθνους

Μήνυμα αναγνώστη
……

Αθήνα,23 Φεβρουαρίου 2009

To Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 το Γενικό Επιτελείο Στρατού τέλεσε την καθιερωμένη επίσημη επιμνημόσυνη Δέηση για όσους Αξκους - Υπξκους και οπλίτες έπεσαν μαχόμενοι στις μάχες του Έθνους, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών καθώς επίσης και στο Τρίτο Νεκροταφείο Αθηνών.
……
Συνεχίζεται…
Από το σύλλογό μας παρευρέθηκαν η Πρόεδρος κα Μαίρη Κουρούπη,καθώς και μέλη μας.Αυτό,όμως,που προκάλεσε αίσθηση και πίκρα ταυτόχρονα, ήταν οι απουσία όχι μόνο των Βουλευτών, Εκπρόσωπων Κομμάτων και του Δημάρχου Αθηναίων, αλλά και των κκ Υπουργού και Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.



Η απόδοση της πρέπουσας τιμής στους γενναίους που έδωσαν το παρόν στους Βαλκανικούς πολέμους 1914 και στις χιονισμένες κορφές της Πίνδου μέχρι και το πυρακτωμένο τραγικό καλοκαίρι του 1974 στη Κύπρο, αποτελεί ύψιστο πολιτειακό χρέος και οφειλή όλων μας.

Προς αυτά τα παλικάρια, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας.



Εμείς, υπενθυμίζουμε στους μεγάλους απόντες του μνημόσυνου, ότι για την Δημοκρατία αυτού του τόπου εντός της οποίας απολαμβάνουν τα αξιώματά τους, οι γενναίοι μας έδωσαν την ζωή τους.



Τέλος, επισημαίνουμε ότι επιβάλλεται να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας γιατί Έθνη που δεν σέβονται και δεν τιμούν αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία του τόπου τους, δυστυχώς δεν έχουν μέλλον.





Η Πρόεδρος


Μαίρη Κουρούπη


Σύζυγος αγνοούμενου Σχη(ΠΖ) Παύλου Κουρούπη



Ο Ειδικός Γραμματέας


Δημήτριος Αλεξόπουλος