Ειδήσεις

13 Φεβ 2009

Αγιορείτες ζητούν με επιστολή τους από το δήμαρχο Πάτρας να αποσυρθεί το καρναβαλικό άρμα που σατιρίζει τον Εφραίμ - Αρνείται ο Φούρας

Επιστολή στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα έστειλαν χθες, οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους διατυπώνοντας αίτημα απόσυρσης από την καρναβαλική παρέλαση άρματος που σατιρίζει τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ.
Στην επιστολή τους οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των Ιερών Μονών ζητούν από τον Δήμαρχο να επανεξετάσει το όλο θέμα σημειώνοντας ότι «είμεθα βέβαιοι ότι εν τέλει θα πρυτανεύση η σύνεσις και η διάκρισις και θα αποσοβηθούν περαιτέρω ανωφελή σχόλια τα οποία μέγιστην πνευματικήν ζημία θα προκαλέσουν εις το κοινωνικόν σύνολον».
...........
Η απάντηση του δήμου Πατρέων:
......
Συνεχίζεται...

Σχετικά με την επιστολή που έστειλαν προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Ανδρέα Φούρα οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πατρέων παρατηρεί τα εξής: «Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Καρναβαλιού υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η σάτιρα. Από την Αρχαία Κωμωδία μέχρι τις μέρες μας η σάτιρα αγγίζει πρόσωπα και θίγει επιλήψιμες διαγωγές ανθρώπων του δημόσιου βίου. Το να ταυτίζουμε το σατιριζόμενο πρόσωπο με τον θεσμό από τον οποίο προέρχεται (λόγου χάρη τον δικαστή με την Δικαιοσύνη, τον πρόεδρο με την Προεδρία, τον ηγούμενο με την Ορθοδοξία κ.ο.κ.) αποτελεί εσφαλμένη προσέγγιση που εν τέλει οδηγεί σε ακύρωση της σατιρικής πράξης. Επιπροσθέτως ο σατιρισμός διαγωγών που κατά κοινή παραδοχή είναι επιλήψιμες λειτουργεί καθαρτήρια και τελικώς ευεργετικά. Με αυτές τις σκέψεις και με κάθε σεβασμό προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η δημοτική αρχή διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να λογοκρίνει καρναβαλικά άρματα επειδή ακριβώς επιθυμεί να πρυτανεύσουν η σύνεση και η διάκριση και να αποφευχθούν περαιτέρω ανώφελα σχόλια».

1 σχόλια:

FILIATRANEWS είπε...

Πολυ την ευχαριστήθηκα την απάντηση που έδωσε η Πάτρα.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αποσύρουν το άρμα που διακωμωδεί τον Εφραίμ.
Μην σου πω ότι πρέπει να φτιάξουν αλλά δυο ακόμα με θέμα τον Εφραίμ.
Έτσι για σπάσιμο.

Είδες και αντιλήψεις ΧΟΥΝΤΑΣ η ΕΚΚΛΗΣΙΑ???