Ειδήσεις

25 Φεβ 2009

Έξι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο έχουν προσβληθεί από το θανατηφόρο βακτήριο «Κλεμπψιέλα»

Μια 58χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ και έχει ήδη απομονωθεί από τους άλλους ασθενείς αλλά και ένας άνδρας που νοσηλεύεται στην Δ’ Παθολογική κλινική δύο ασθενείς στην Ε’ Χειρουργική, ένας στην β’ προπαιδευτική και ένας στην κλινική μεταμοσχεύσεων.
Παράλληλα δύο γυναίκες που νοσηλεύτηκαν στην Β’ Μαιευτική κλινική και προσβλήθηκαν από το θανατηφόρο βακτήριο πήραν πριν δύο μέρες εξιτήριο αφού οι τελευταίες τους εξετάσεις βγήκαν αρνητικές. Εξετάζεται και η πληροφορία ότι ένας ακόμα άνδρας πέθανε στην νευροχειρουργική από το θανατηφόρο βακτήριο που είχε στο κεφάλι.

Η διοίκηση του νοσοκομείου χαρακτήρισε σποραδικά τα κρούσματα, εκφράζει φόβους εξάπλωσης ωστόσο λαμβάνονται όπως διαβεβαίωσε σχολαστικά μέτρα (δεν μπαίνει κανείς χωρίς γάντια και ειδικές φόρμες) στις κλινικές και ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις. Μάλιστα, επισημαίνει ότι το μικρόβιο υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία και ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Στις 5 Φεβρουαρίου είχαν εκδηλωθεί άλλα δύο κρούσματα «Κλεμπψιέλα» στην ΜΕΘ σε 74χρονο που νοσηλεύεται ακόμα και οι εξετάσεις του είναι αρνητικές και σε έναν 55χρονο που απεβίωσε τρεις μέρες μετά. Ο θάνατός του αποδόθηκε τότε από την διοίκηση του νοσοκομείου στην βαριά κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. Η ΜΕΘ τότε είχε κλείσει για νέες εισαγωγές μόνο για μια βδομάδα είχαν γίνει οι απολυμάνσεις και υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα περιοριστεί το θανατηφόρο μικρόβιο. Δεκαεννέα μέρες μετά φαίνεται όμως ότι αυξήθηκε με γοργούς ρυθμούς.

Το θανατηφόρο βακτήριο «Κλεμπψιέλα» είναι ανθεκτικό σε όλα τα γνωστά αντιβιοτικά και προσβάλλει ασθενείς οργανισμούς, ανοσοκατεσταλμένους.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων του νοσοκομείου η έλλειψη προσωπικού είναι η κύριο αιτία τέτοιων προβλημάτων.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση και ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την διοίκηση του Ιπποκράτειου και το ΚΕΛΠΝΟ.


Αφροδίτη Σπηλιώτη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΦΤΙΛΑ