Ειδήσεις

4 Φεβ 2009

Τι γράφει στο blog του ο Πέτρος Τατούλης για το νέο του βιβλίο

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου


αριστερά -BLOG- δεξιά
ελπίδα, εμείς οι ίδιοι

Εδώ και χρόνια έχω επιλέξει να εκφράζω τις πολιτικές μου απόψεις με γραπτά κείμενα. Η μοναξιά της γραφής –ο συγγραφέας μπροστά στο χαρτί ή στην οθόνη του υπολογιστή– βοηθά τον πολιτικό να συγκεντρώνει τις σκέψεις του, να τις αναλύει, να ξεχωρίζει την ήρα της επικαιρότητας από το σιτάρι της ουσίας. Ξεκίνησα με τα παραδοσιακά μέσα, δηλαδή με τον Τύπο. Στη συνέχεια, στα μέσα που είχα για να εκφραστώ προστέθηκαν το διαδίκτυο, τα blogs, τα chat rooms και τα κοινωνικά δίκτυα, προσφέροντάς μου δύο επιπλέον εκπληκτικές δυνατότητες: αμεσότητα, χωρίς διαμεσολαβήσεις και διαδραστικότητα.
.....
Συνεχίζεται...
Το βιβλίο, που κυκλοφορεί σήμερα στα βιβλιοπωλεία σε όλην την επικράτεια, ήρθε σαν φυσική συνέχεια. Είναι κι αυτό ένα μέσον επικοινωνίας με τους πολίτες. Με διαφορετική, όμως, λειτουργία. Η συλλογή των κειμένων δείχνει την πορεία της σκέψης, την ωρίμανση των ιδεών, την εξέλιξη των πολιτικών.


Τα παλαιότερα κείμενα γράφτηκαν από έναν βουλευτή που είχε ζυμωθεί με τα αρκαδικά ιδεώδη, αλλά δεν είχε δοκιμαστεί στο καμίνι της διακυβέρνησης. Ακολούθησαν κάποια, λιγοστά κείμενα, που ξέφυγαν από τη δίνη της καθημερινής δεκαοχτάωρης δουλειάς στο Υπουργείο Πολιτισμού.


Εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε χρόνος για λόγια. Ήταν περίοδος για πράξεις. Τα κείμενα που ακολούθησαν την επάνοδό μου στις τάξεις των βουλευτών δεν ήταν δυνατόν να είναι παρόμοια με αυτά που είχαν γραφτεί πριν από το Μάρτιο του 2004. Η αθωότητα είχε χαθεί. Οι καταστάσεις μου φαίνονταν πιο ξεκάθαρες....
Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να σας δω στην παρουσίαση του βιβλίου μου "αριστερά- BLOG- δεξια, ελπίδα εμείσ οι ίδιοι" που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ στο ξενοδοχείο Caravel.


Αναλυτικά το δελτίο τύπου στο http://www.tatoulis.gr/