Ειδήσεις

21 Φεβ 2009

Για την έκθεση Bodies

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Επισκεφθήκαμε την πολυσυζητημένη έκθεση BODIES που πραγματοποιείται στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων.
Με την είσοδο μας βρεθήκαμε στο χώρο της έκδοσης των εισιτηρίων.
Εκεί πληροφορηθήκαμε ότι δεν ισχύει για τους πολύτεκνους που είναι κάτοχοι της γνωστής κάρτας πολιτισμού η είσοδος με 2,44 ευρώ για την έκθεση και πως η τιμή εισόδου είναι 16 ευρώ για όλους.
……
Συνεχίζεται…

Η απάντηση του ανθρώπου στην είσοδο όταν τον ενημερώσαμε ότι έχουμε κάρτα πολιτισμού ήταν η εξής:


"Εδώ δεν έχω κάρτα πολιτισμού εγώ που είμαι συντηρητής, έχετε εσείς κύριε? Πώς είναι αυτό δυνατόν...".


Το ξεπεράσαμε λοιπόν αυτό και κάναμε την εξής απλή ερώτηση:


"Μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες μέσα στην έκθεση?(όπως άλλωστε επιτρέπεται και σε αρκετά μουσεία όπως και σε όλες τις εκθέσεις)".


Και διαβάστε τώρα την απάντηση που πήραμε:


"Πώς είναι δυνατόν να μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες μέσα στην έκθεση? Δηλαδή αν ήσασταν στο Λούβρο θα μπορούσατε να βγάλετε φωτογραφίες?"


Αν είναι δυνατόν, παρομοίασε την έκθεση BODIES με το μουσείο του Λούβρου.
Τα παραπάνω τα αφήνουμε στην κρίση σας.Όσο για την έκθεση σαν έκθεση δεν είναι τίποτα το ιδαίτερο για τους επισκέπτες...Δεν μείναμε ούτε εντυπωσιασμένοι ούτε ικανοποιημένοι από αυτό που είδαμε...Είναι αρκετά μικρή έκθεση, υπάρχουν μόνο δύο σώματα γυναικών, και ενώ σε ενημερώνουν στην αρχή της έκθεσης ότι μπορείς να πιάσεις μερικά από τα εκθέματα, τα μόνα που μπορείς να πιάσεις είναι ένα συκώτι και ένα πάγκρεας τα οποία είναι πέτρα!


Αξίζει να σημειώσουμε ότι ορισμένα από τα σώματα που βρίσκονται στην έκθεση είναι σώματα ανθρώπων που είχαν υπογράψει να παραχωρήσουν το σώμα τους στην επιστήμη, ελπίζοντας ότι θα σώσουν μια ζωή και αντί αυτού τα σώματα τους έγιναν εκθέματα σε άλλους ανθρώπους,όπως επίσης ότι τα σώματα τους δεν επέστρεψαν εκεί που έπρεπε, δηλαδή μέσα στη γη...


Κρίμα για τον Δήμο Αθηναίων που έδωσε τόση βαρύτητα σε τέτοιου είδους έκθεση.


Από: http://www.enimerwsi-gr.blogspot.com/