Ειδήσεις

7 Φεβ 2009

Tα βίντεο που φέρνουν κλιμάκιο της Ε.Ε. στη Κέρκυρα για τη χαβούζα Τεμπλονίου

Βιολογικός που ποτέ δεν δούλεψε, βιοαέριο που δεν καίγεται, λύματα που διαχέονται σε παρακείμενα οικόπεδα, στην διπλανή λίμνη που έγινε μαύρη και στο υδροφόρο ορίζοντα, βουνά ακάλυπτων σκουπιδιών άθαφτα επί μήνες και όλα αυτά τα λένε ΧΥΤΑ…




Αυτά είναι τα βίντεο που έκαναν την Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί και να στέλνουν κλιμάκιο στην Kέρκυρα στις 17/02/09!
Σταλθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε blogs και site για να σταματήσουν από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας αυτό το έγκλημα.

Συνεργάτες του www.vraxonisida.gr, του Χρόνη Προσαλέντη, ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς με την κάμερα του και η Χίλαρυ Παιπέτη στο ρεπορτάζ.

15 εκ. ευρώ εισπράττουν οι Δήμοι από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και 1,5 εκ ευρώ ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος το χρόνο από τους 80 τόνους σκουπιδιών.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας και Περιβάλλοντο και δήμαρχος Κέρκυρας Σωτήρης κ. Μικάλεφ και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι κατάφεραν να σκορπούν τον καρκίνο χωρίς κανείς να ξέρει με τόσα εκατομμύρια ευρώ γιατί δεν διασφαλίζουν το περιβάλλον και που πάνε τελικά τόσα εκατομμύρια.

Είναι αυτοί που ζήταγαν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους λίγους πολίτες στο Τεμπλόνι που 25 χρόνια έχουν τον καρκίνο στη πόρτα τους και αγωνίζονται για την ζωή τους.
Σέρνουν αυτούς…
Αντί οι Δήμαρχοι να είναι απολογούμενοι και να δικάζονται, δικάζουν στις 19 Φεβρουαρίου, 14 πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τη χαβούζα.
......
Διαβάστε περισσότερα και δείτε και άλλα βίντεο στο: www.vraxonisida.gr