Ειδήσεις

20 Μαρ 2009

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στην ΚΕΔ με... οσμή Βατοπαιδίου

Βόμβα στην πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών εξερράγη χθες λίγο μετά τις 21.36 έξω από το κτίριο της ΚΕΔ.
Οι δράστες χτύπησαν στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Κόνιαρη, μόλις 150 μέτρα από τα γραφεία της ΓΑΔΑ και σε απόσταση 80 μέτρων από το κτίριο του Αρείου Πάγου, γεγονός που τροφοδοτεί τα σενάρια για μήνυμα-επίδειξη των τρομοκρατών με πολλαπλούς αποδέκτες.
Το θεαματικό χτύπημα που ανέμενε η ΕΛ.ΑΣ. συνέβη τελικά κάτω… από τη μύτη της κι ενώ είχαν προηγηθεί παραπλανητικά τηλεφωνήματα για παγιδευμένα αυτοκίνητα γύρω από την αμερικανική πρεσβεία και επί της οδού Αναγνωστοπούλου, τόπου κατοικίας του Κώστα Σημίτη.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός με μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας είχε τοποθετηθεί (σε συσκευασία πακέτου) στο πεζοδρόμιο δεξιά από την είσοδο του κτιρίου της ΚΕΔ ή είχε κρεμαστεί σε κάγκελα της περίφραξης και ενεργοποιήθηκε μέσω τηλεχειρισμού.
Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ίχνη ωρολογιακού μηχανισμού, ενδεχόμενο που φωτογραφίζει τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.
Παράλληλα, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι η Σέχτα Επαναστατών στην τελευταία της προκήρυξη είχε προειδοποιήσει τους αστυνομικούς ότι «θα έρθουμε στο σπίτι σας».
.......
Περισσότερα: Ελεύθερος Τύπος