Ειδήσεις

8 Μαρ 2009

Τιμούν το Χιώτη ιερέα και δημιουργό της «Κιβωτού του Κόσμου»,

Μήνυμα αναγνώστη
........
Η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009, και ώρα 11:00 π.μ. θα τιμήσει τον πρόσφατα βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, Χιώτη ιερέα και δημιουργό της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου για το εξαιρετικό εθελοντικό του έργο που επιτελεί για τα άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.
……..
Συνεχίζεται…


Η εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, θα πραγματοποιηθεί .στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».


Το εξαιρετικά σημαντικό έργο του πατρός Αντώνιου και της Κιβωτού έχει αναγνωρισθεί με εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Η Κιβωτός βραβεύτηκε στην Παλαιά Βουλή το Νοέμβριο του 2003 από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις για τη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα. To Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία επέλεξε την Κιβωτό ως το "Φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία στην Ελλάδα" για το έτος 2003 . Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε από την UNESCO για το έργο της. Στις 5 Δεκεμβρίου 2005, η Κιβωτός βραβεύτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια, ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού.


Τέλος, η Ακαδημία Αθηνών στην καθιερωμένη πανηγυρική συνεδρία της στις 30/12/2008 βράβευσε τον πατέρα Αντώνιο και την "Κιβωτό Του Κόσμου" με το βραβείο «για την τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών».


Επίσης, την Κυριακή 8/02/2009, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξή του, εξήρε το έργο του και ανέφερε ότι προτίθεται να τον αποσπάσει στην Αρχιεπισκοπή, προκειμένου το έργο που έκανε στην Αθήνα, να επεκταθεί σ’ όλη την Ελλάδα.


Θα ακολουθήσει ομιλία του πατέρα Αντωνίου και προβολή video για το έργο και τη δράση της οργάνωσης από το 1998 μέχρι σήμερα.


Η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου πρωτοψάλτη και καθηγητή μουσικής Χάρη Νταραβάνογλου θα ψάλλει βυζαντινούς ύμνους.



Η Λεμονιά Βουλγαράκη (από τα Μεστά) με το σαντούρι της και το χορευτικό του Συλλόγου Μεστούσων Αττικής θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς και τραγούδια.



Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας.