Ειδήσεις

8 Μαρ 2009

Επείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινότητα

Μήνυμα αναγνώστη
....
O Θεόδωρος Tενέζος βρίσκεται τώρα στην 24η ημέρα της Απεργίας Πείνας, μπροστά από τα γραφεία της Ελληνικής Αντιμονοπωλιακής Αρχής στην Αθήνα, της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ο λόγος για αυτή την πολιτική Απεργία Πείνας είναι η Διαμαρτυρία κατά τών καρτέλ, που ελέγχουν το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας.
Αυτός ο έλέγχος έχει ως αποτέλεσμα τό δραματικά υψηλό κόστος διαβίωσης σε αυτό το κράτος -μέλος της ΕΕ, το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, χρέη, φτώχεια καί απελπισία για ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού, που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
............
Συνεχίζεται...

Ο λόγος για αυτή την πολιτική Απεργία Πείνας είναι η Διαμαρτυρία κατά τών καρτέλ, που ελέγχουν το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας.Αυτός ο έλέγχος έχει ως αποτέλεσμα τό δραματικά υψηλό κόστος διαβίωσης σε αυτό το κράτος -μέλος της ΕΕ, το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, χρέη, φτώχεια καί απελπισία για ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού, που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.



Ο Απεργός Πείνας κ. Τενέζος είναι ο 39 ετών,επιχειρηματίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IRON TENCO Α.Ε., εταιρείας εμπορίας σιδήρου, ο οποίος είδε την εταιρεία του να καταρρέει, σαν άμεσο αποτέλεσμα μιας αιφνίδιας , χωρίς οικονομικούς λόγους , άρνησης προμήθειας πρώτης ύλης ,από μέλη τού σκληρού καρτέλ χάλυβα που λειτουργεί στην Ελλάδα.Η επίσημη καταγγελία του, που υποβλήθηκε πρίν 2,5 χρόνια δεν διερευνήθηκε ποτέ πλήρως και σε όλη την έκταση της από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, της οποίας το μόνο ενδιαφέρον και φροντίδα ήταν μέχρι πρόσφατα, παράνομα να παρέχει προστασία στους καταγγελθέντες οικονομικούς δημίους του.


Ο Θεόδωρος Τενέζος, φέρνοντας στο φως αναμφισβήτητα δεδομένα, κατηγορεί την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ελληνική κυβέρνηση ότι προσφέρουν προστασία στο σκληρό Ελληνικό καρτέλ χάλυβα , μια πρακτική που ισχύει επίσης και για όλα τα Ελληνικά καρτέλ, πού κυριαρχούν στο σύνολο της Ελληνικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατατάσσεται μόνιμα τελευταία στον κόσμο σε αποδοτικότητα, , σύμφωνα με τους ετήσιους πίνακες της έγγυρης επιθεώρησης Global Competition Review και η Ελλάδα θεωρείται και είναι η "μαύρη τρύπα" του ανταγωνισμού στην Ευρώπη.


Ο Απεργός Πείνας ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση.1.Πλήρη έρευνα τής καταγγελίας του κατά του καρτέλ του χάλυβα .2.Αντικατάσταση της παρούσας Επιτροπής, μέλη της οποίας έχουν μηνυθεί από τον ίδιο, στην ποινική δικαιοσύνη για παράνομες πρακτικές προστασίας του καρτέλ του χάλυβα και των άλλων καρτέλ.3.Δικαστική προστασία όσων καταγγέλλουν καρτέλ, από τις σοβαρές ανταποδοτικές συνέπειες εξόντωσης που υφίστανται μετά την υποβολή των καταγγελιών τους.




Ο Θεόδωρος Τενέζος , πάνω από όλα απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού να τερματίσουν την προστασία τών καρτέλ που κυριαρχούν στην Ελληνική οικονομία, μια πρακτική που άφησε τη χώρα αυτή απροστάτευτη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την παρούσα οικονομική κρίση και τον Ελληνικό λαό εκτεθειμένο στη φτώχεια και την απελπισία.



Αυτή είναι η πρώτη Αντιμονοπωλιακή Απεργία Πείνας στον κόσμο, που γίνεται κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αναφέρεται στην αντιμετώπιση τού βασικού διαρθρωτικού οικονομικού / πολιτικού προβλήματος που υπάρχει στην πλειονότητα των χωρών.



Έχουμε κάνει μια επείγουσα έκκληση για τη δημοσιοποίηση αυτής της πολιτικής Απεργίας Πείνας στους Έλληνες πολίτες και τη διεθνή κοινότητα, ώστε να ενεργοποιηθούν πολίτες , πολιτικοί και έντιμοι επιχειρηματίες, να εκφράσουν την υποστήριξή τους και να ξεκινήσουν τις πολιτικές και άλλες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση τού παραπάνω βασικού διαρθρωτικού προβλήματος, που μας αφορά όλους.



Η Οργάνωση STOPCARTEL επειγόντως υπενθυμίζει στην ελληνική κυβέρνηση :


1) Τους υπάρχοντες κινδύνους ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας και / ή της απώλειας της ζωής του Απεργού Πείνας Θεόδωρου Τενέζου.


2) Το γεγονός ότι αυτή η πολιτική διαμαρτυρία είναι ειρηνική και, ως εκ τούτου, οι προσπάθειες παρενόχλησης, ο εκφοβισμός, η ο βίαιος τερματισμός της Απεργίας Πείνας είναι παράνομες ενέργειες.


Και τα δύο δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά σε μια Ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα. "





For your full information concerning Mr.Theodoros Tenezo's Hunger Strike and STOPCARTEL activities,that is the only Antitrust N.G.O. in Europe, please visit www.stopcartel.org



Dr. George Cosmopoulos,


Chairman of the Board of Directors,


STOPCARTEL Organization