Ειδήσεις

17 Μαρ 2009

Σχέδιο «Μεγάλο Παπί»!

Το έκτακτο σχέδιο... «Μεγάλο Παπί» θα θέσει άρον, άρον σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. για να αποφύγει μια νέα καταστρεπτική επιδρομή των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας.
Αποφασίστηκε η δημιουργία δέκα ομάδων «άμεσης επέμβασης» με αστυνομικούς που θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού προκειμένου έτσι να προλαμβάνουν τους επιδρομείς. Οι ευέλικτες ομάδες κρούσης της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχουν όλο το κέντρο της Αθήνας, που περιλαμβάνεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Συγγρού (Φιξ) και τις οδούς Πατησίων, Πειραιώς, στα όρια δηλαδή του δακτυλίου.

Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από έντεκα άνδρες. Ο ένας θα είναι της ομάδας «Ζήτα» και οι υπόλοιποι θα επιβαίνουν ανά δύο σε μοτοσικλέτες των 125 κυβικών που έχει αποκτήσει η Αστυνομία για να καλύψει τις κοινές περιπολίες.
Οι περισσότεροι από τους εποχούμενους, που θα φέρουν όπλα, θα είναι ειδικοί φρουροί που έχουν ενταχθεί πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με το φιλόδοξο σχέδιο της Αστυνομίας, η κατανομή των δυνάμεων θα γίνει έτσι ώστε οι πρώτοι αστυνομικοί να φτάνουν στο σημείο επίθεσης μέσα ένα λεπτό.
Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί θα επισκεφθούν τους καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας για να τους ενημερώσουν για την παρουσία τους και να τους δώσουν τα τηλέφωνά τους.
.........
Περισσότερα: Το Βήμα