Ειδήσεις

11 Μαρ 2009

Η συνάντηση Παπανδρέου - Σημίτη

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Τα βρεθούν στο γραφείο, θα πιούν τον καφέ τους, θα μιλήσουν για την άνοιξη και την κρίση που έρχεται, για την πολιτική σκηνή και το ενδεχόμενο εκλογών και θα βγουν μονιασμένοι με στόχο να φανεί ότι κανείς δεν έχασε. Τυπική σκηνή από μυθιστόρημα του Καζαντζάκη.
Ο μπέης του χωριού συναντιέται με τον παπά! Πίνουν ένα καφέ και αποκοιμούνται καθώς χαζεύουν πέρα από το παράθυρο. Οι χωρικοί κρατούν την ανάσα τους και όταν βγαίνουν έχουν συμφωνήσει ότι το χωριό πρέπει να προχωρήσει ενωμένο και σε ειρήνη.
….
Συνεχίζεται…

Και οι δυο έχουν ήδη κερδίσει και έχουν διατηρήσει τους ρόλους τους.

Ο Παπανδρέου έριξε τα μούτρα του και ξανακάλεσε τον Σημίτη. Αφού έκανε επίδειξη πυγμή τώρα εμφανίζεται ως ηγέτης που συγχωρεί θα πει ένας ψύχραιμος Παπανδρεϊκός.

Ο Σημίτης κέρδισε στην κοινωνία. Με αυτή την κίνηση του Παπανδρέου νομιμοποιήθηκε ξανά το Σημιτικό παρελθόν. Θα έχει ρολό άτυπου συμβουλάτορα του Παπανδρέου που αύριο ίσως να είναι προθυπουργός. Ρόλος αντάξιος ενός πρώην πρωθυπουργού.

Αυτό που ενόχλησε ήταν ο ρόλος του υποβολέα που υιοθέτησε ο Σημίτης ένα φεγγάρι. Ρόλο που τώρα τον παίζει ο Πάγκαλος αλλά ο Πάγκαλος δεν κόβεται γιατι είναι αλλη κατηγορία.

Ο Σημίτης μετά την έως τώρα στάση του και την πρωτοβουλία Παπανδρέου για συνάντηση πέτυχε αυτό που ήθελε εξ αρχής. Την αυτονομία του και την δυνατότητα παρέμβασης στα κοινά, με το κύρος του πρώην πρωθυπουργού.

Κάνεις δεν πρέπει να φαντάζεται το Σημίτη να τρέχει για να βγει ο Γιώργος σε διάφορες συγκεντρώσεις ως κομματικό στέλεχος.

Κανείς δεν πρέπει να φαντάζεται τον Σημίτη να δεχτεί να βγει ευρωβουλευτής. Η Ελλάδα στην ΕΕ είναι μικρή χώρα για να ορίσει τα της Ευρώπης ή τα της επιτροπής.

Πρόταση για πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παίζει γιατί ο Γιώργος έχει ήδη εκτεθεί με τον Παπούλια, άρα θα πάνε για καφέ και μπορεί να ρίξουν και ένα υπνάκο.

Και όλα καλά.

Το μόνο θέμα είναι ότι τόσο η Εκλογή Παπανδρέου το 2004 στηρίχτηκε πάνω στο «άλλαξε τα όλα τα Σημιτικά».

Η επανεκλογή του το 2007 στηρίχτηκε στον «αντισημιτισμό» της παπανδρεϊκής βάσης που έξυπνα μπήκε στην εικόνα και ισχύει ακόμη σε μεγάλο βαθμό.

Οι Παπανδρεϊκοί ακόμη πιστεύουν ότι για την ήττα του 2007 φταίει ο Σημίτης και βρίσκονται σε κατάσταση ΣΟΚ ΕΠΑΝΟΔΟΣ Κ. ΣΗΜΙΤΗ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ,

τώρα που αποδεικνύεται ο Γιώργος δεν το πιστεύει.

Άλλωστε ήταν Υπουργός του Σημίτη.

Αλλά είπαμε με περασμένα ξεχασμένα!



Από: http://papaioannou.wordpress.com/2009/03/11/%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%ad%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%af%cf%84%ce%b7/