Ειδήσεις

27 Μαρ 2009

Στη χώρα των Στρουμφ

Στη χώρα με τα γαλάζια ανθρωπάκια, τη χώρα των Στρουμφ, μετά την αποχώρηση του Παπα-Στρούμφ, ο νέος αρχηγός Καραμα-Στρούμφ συγκαλεί συμβούλιο υπουργών. Από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσουν να εμφανίζονται όλοι: Η Ντορίτα, πρώτη και καλύτερη (μη χάσει!), ο Γκρινιάρης (υπεύθυνος των οικονομικών), ο Προκόπης (για τις εσωτερικές υποθέσεις), ο Χουζούρης (με τα τρενάκια του), ο Χαχαρούλης (για τα παιδάκια), ο Λιχούδης (με τα μολυβένια στρατιωτάκια), ο Ξεφτέρης (που μεριμνά για τον οικισμό του γαλάζιου Στρουμφοχωριού) κι ο Σπιρτούλης (με τα καραβάκια του).

.
Συνεχίζεται...
Ένα στρουμφο-σάντουιτς είναι απαραίτητο για τον αρχηγό που ήδη στέκεται μπροστά στον καθρέ-φτη και μασουλώντας αρχίζει να συλλογίζεται και να …προβάρει την εισήγησή του!…Δύσκολη κατάσταση! Πρέπει να πάρω επειγόντως μέτρα, αλλιώς μαύρο φίδι με περιμένει! Η Ντορίτα δεν είναι πια η Στρουμφίτα, το κοριτσάκι με το χαμόγελο, μεγάλωσε, έχει βέβαια ακόμη το χαμόγελο, αλλά θυμίζει πιο πολύ το χαμόγελο του …νεκροθάφτη όταν περιμένει πολλούς «πελάτες»! Αμ, ο άλλος, ο Παπανδρούφ, που από το πολύ γκρέιπ φρουτ ξέβαψε και …πρασίνισε, στη γωνιά μού την έχει στημένη, αν γλιστρήσω και πέσω! Κι έχω και τα στρουμφάκια που, από τότε που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Δρακουμέλ, ξεθάρρεψαν, ξοδεύουν, ζητούν να τρώνε όλο και πιο πολύ, δεν χορταίνουν εύκολα, γκρινιάζουν και σιγομουρμουρίζουν. Ο Δρακουμέλ ήταν μια κάποια λύση, είχαν το φόβο του και ξεχνιόντουσαν. Αφού δεν υπάρχει πια, πρέπει να βρω, να εφεύρω έναν νέο Δρακουμέλ!

Αν τους υποσχεθώ κι άλλα στρουμφο-ευρώ, σε λίγο τα οικονομικά μου δεν θα φτάνουν ούτε για μεταχειρισμένα παιχνίδια playstation! Είναι γεγονός, υπάρχει κρίση! Η στρουμφο-χώρα μας περνάει κρίση κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν! Είναι ανάγκη να επιβληθούν μερικοί φόροι ακόμη , λίγες περικοπές σε άσκοπες σπατάλες (γιατί να καταναλώνουν κρέας κάθε βδομάδα, να περιορίσουν τη σπατάλη σε μία φορά το 15μερο, μην πω το μήνα!) Θα εξηγήσω στον Γκρινιάρη και τον Προκόπη πώς πρέπει να τους ανακοινώσουν τα μέτρα. Αυτοί είναι πολυλογάδες και με το πολύ μπλα μπλα θα τους ζαλίσουν και στο τέλος θα πειστούν για την αναγκαιότητα της νέας στρουμφο-λιτότητας! Πρέπει να το παραδεχτώ, έχω όραμα και σχέδια για τη Στρουμφο-χώρα!

Αρχίζω να …με θαυμάζω! Βέβαια, μαζί με τον Παπανδρούφ θ’ αρχίσουν να φωνάζουν τα βαμμένα κόκκινα, ροζ ή σκούρα μπλε στρουμφάκια! Θα ξεσηκώσουν τα στρουμφο-πιτσιρίκια και τους στρουμφο-διαμαρτυρόμενους και θ’ αρχίσουν να φωνάζουν, να τρέχουν και να κάνουν άνω κάτω τα μαγαζιά του στρουμφο-χωριού! Πρέπει και γι’ αυτούς να πάρω μέτρα! Ω, ναι! Θα στείλω τα στρουμφ με τις στολές να μαζέψουν μανιτάρια, να τα βράσουν και με το ζουμί τους που θα τους ρίχνουν θα τα κάνουν να κλαίνε, μέχρι να μετανιώσουν που βγήκαν στους δρόμους! Και για να μην ξαναφορέσουν στρουμφο-μάσκες και στρουμφο-κουκούλες, θα βάλω μεγαλύτερο φόρο, τόσο που να μην τους φτάνουν τα λεφτά να ξαναγοράσουν μάσκες και κουκούλες ούτε κι όταν το θερμόμετρο δείχνει 20 υπό το μηδέν! Και για να μη μαθαίνουν από μικρά να κρύβουν το πρόσωπό τους, θα πω στο Χαχαρούλη να απαγορεύσει και το «κρυφτό» και το «φτου, ξελευτερία!» και κείνο το ύποπτο μωρο-παίχνιδο «Κούκου! Τσα!» Ε, όχι να μαθαίνουμε και τα μωρά να κρύβουν το πρόσωπό τους! Ένα στρουμφ δεν κρύβει ποτέ το πρόσωπό του, ακόμα και στο παιχνίδι! Και μην ξανακούσω ούτε να ξαναδώ στρουμφο-μπάτμαν και στρουμφο-ζορό! Φτάνει πια! Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά! Και γι’ αυτό χρειάζεται ηγέτη με όραμα, με μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον, έναν ηγέτη που θα αφουγκράζεται τον παλμό και τις ανάγκες των Στρουμφ, έναν ηγέτη, δηλαδή, σαν εμένα…

…Πραγματικά, είμαι αχτύπητος! Με θαυμάζω! Με την εισήγησή μου θα τους αφήσω άφωνους ό-λους με πρώτη τη Ντορίτα με το χαμόγελο που σκοτώνει! Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, είμαι καταπληκτικός!

Μα, που είναι το playstation; Θα το πήραν τα μικρά! Τα μπαγάσικα, βιάζονται να κυβερνήσουν! Του μπαμπάκα τους έμοιασαν!

*Ευχαριστώ τον haki για τις 2 φωτογραφίες!!!

Από: http://ourgreektv.blogspot.com/2009/03/blog-post_7697.html