Ειδήσεις

9 Μαρ 2009

Επιστολή κρίσης από έναν "ασήμαντο οικογενειαρχίδα"

Μήνυμα αναγνώστη
.....
Είμαι ένας από τους ασήμαντους Έλληνες που περιμένουν τον Λαζόπουλο να «τα πει» για να ξεθυμάνουμε. Ένας από τους πολύτεκνους «οικογενειάρχες» της σημερινής ΕΛΛΑΔΑΣ που δυστυχώς, παρόλο που είμαι πραγματικά φανατικός ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, ακόμη το μόνο που μας κάνει να σκεφτόμαστε είναι αν κάναμε καλά που φέραμε 4 παιδιά σ’ αυτή την κοινωνία που εξακολουθεί να τρώει καθημερινά τα παιδιά της χωρίς να νιώθει καθόλου τύψεις(άγνωστη λέξη για τους πανταχού κυβερνόντες).
Προσπαθώ κι εγώ όπως τόσοι άλλοι συμπατριώτες μας να κατανοήσω ,τον πολυσυζητημένο τελευταία, όρο «κρίση».
Συνεχίζεται…

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποιους ισχύει;


Οι έμποροι μετά από χρονιές υπερκέρδους έχουν αρχίσει να χάνουν το έδαφος τους, Οι πολιτικοί δεν δέχονται ότι φταίνε και ζητούν να παραμείνουν οι αποδοχές τους στα γνωστά και με «κόπους» κεκτημένα επίπεδα Κος Δημαράς σήμερα αντέδρασε με την φράση «τι να πω;» στην απλή και λογική πρόταση να αφήσουν τις πολυτελείς λιμουζίνες τους και να χρησιμοποιούν άλλα μέσα μεταφοράς. Σημειώνοντας βέβαια ότι ο ίδιος κάνει μέσα σε ενάμιση μήνα 8.000χλμ. αλήθεια πόσα χρήματα άραγε πληρώνει ο Κος Δημαράς από τον παχυλό μισθό του για να συντηρηθεί η λιμουζίνα που τον μεταφέρει;


Γιατί είμαι βέβαιος πως ο ίδιος αποκλείεται να δέχεται να κινηθεί με την λιμουζίνα του αν δεν έχουν γίνει τα κατάλληλα service για να είναι ασφαλής, παρόλα αυτά τα δικά μου παιδιά αναγκάζομαι να τα βάζω και τα 4 σε ένα SEAT CORDOBA του 1995 το οποίο καταρχάς δεν είναι 7θέσιο, με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ στην πραγματικότητα ασφαλή, κι ας τα δένω με τις ζώνες, και κατα δέυτερο λόγο να είναι έτοιμο να μείνει άλλοτε από ηλεκτρικά , άλλοτε από μηχανικά , ακόμα κι από φρένα γιατί δεν μένουν χρήματα για να το φτιάξω ή όπως συνεχώς μου λέει ο γιος μου «να το δώσω για παλιοσίδερα και να πάρω ένα καινούριο με 7 θέσεις, για να καθόμαστε όλοι στη θέση μας βρε μπαμπά». Πράγμα βέβαια που για να γίνει πρέπει να έχω μετρητά στο χέρι καθώς οι φοροαπαλλαγές που μας δίνει το κράτος προϋποθέτουν να εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο χωρίς φόρους κατευθείαν στο όνομα μας.


Οι κατοχυρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, του ΟΤΕ , της ΔΕΗ, των ΔΟΥ, των Δημόσιων Σχολείων, δεν δέχονται πως πληρώνονται χωρίς να το αξίζουν, καθότι αναλογικά με το χρόνο εργασίας τους και το «ζόρισμα» των αφεντικών τους, σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, θα έπρεπε να αμείβονται με λιγότερα από τα μισά χρήματα ετησίως.


Δε , οι Τράπεζες που την τελευταία Δεκαετία τα λιγότερα καθαρά ετήσια κέρδη τους ήταν 850%, λένε πως για να ξεπεράσουν την «κρίση» στον κλάδο τους δε δανείζουν σε κανέναν έως ότου λάβουν τουλάχιστον το πακέτο στήριξης των 28 δις Ευρώ. Δεν ξεχνάω κι εσάς τα κανάλια, που είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω στους λογαριασμούς μου, άλλους μέσω της ΔΕΗ και των δήμων κι άλλους μέσα από τις αγορές μου , γιατί όταν κάποια εταιρία σας κάνει διαφήμιση την χρεώνει αναλογικά στο προϊόν που εγώ αγοράζω. Δεν σας ξεχνάω μα με ηρεμεί κάπως το ότι πολλές φορές δίνεται χρήματα σε κόσμο που έχει ανάγκη.


Υπάρχει κάποιος να μου εξηγήσει για ποιον λόγο περιμένουμε να κινηθεί χρήμα στην αγορά από το νέο δανεισμό του κράτους μας; Υπάρχει κάποιος να μου πει για ποιο λόγο εγώ και μόνον εγώ είμαι ο άμεσα υπόλογος για αυτή την «κρίση» στη Ελλάδα; Γιατί μέχρι σήμερα το μόνο που βλέπω μπροστά μου είναι να χρωστάω κάθε μέρα 1€ παραπάνω, όταν οι πιο πάνω κύριοι απλά με βλέπουν να τρέχω...


Δεν έχω παράπονο αυτό μου το αναγνωρίζουν όλοι, και οι Δάσκαλοι των παιδιών μου, και οι φίλοι μου έμποροι και μη, και οι τραπεζικοί υπάλληλοι που γνωρίζω.


Δεν σταματάω να τρέχω από το πρωί στις 7 που ξυπνάω μέχρι το βράδυ στις 11 άλλες φορές 12 κι αν νομίζεται ότι βγάζω λεφτά , κάνετε λάθος δυστυχώς όλο το τρέξιμο μου δεν έχει αντίκρισμα, αν υπάρχει κι άλλη δουλειά που θέλετε άτομο παρακαλώ να με καλέσετε δεν πρόκειται να αρνηθώ να δουλέψω , βλέπεται έχω πραγματικά ανάγκη από όποια δουλειά υπάρχει για να καλύψω αυτό το 1€ της ημέρας. Η γυναίκα μου τσίνησε στην αρχή όταν της είπα πως θα πάω για κιθαρίστας τρεις ημέρες την εβδομάδα, κυρίως γιατί θα είναι Π.Σ.Κ. μετά βέβαια ηρέμησε γιατί είναι 100€ έξτρα την ημέρα.


Παρόλα αυτά όταν ζητάω από τις Τράπεζες που χρωστάω να με βοηθήσουν βάζοντας όλα μου τα δάνεια σε ένα για να μπορώ κι εγώ να τους πληρώσω, μου αρνούνται κατηγορηματικά γιατί δεν έχω ούτε τα κατάλληλα εισοδήματα, ούτε και καλή πρότερη συμπεριφορά, μιας και συνέχεια καθυστερώ να πληρώσω το ποσό της καθεμιάς Τράπεζας.


Κι όμως άκουσα εχθές από το στόμα του Κου Πρωτόπαπα στην εκπομπή σας να λέει πως το μόνο που μπορεί αυτή τη στιγμή η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ μας να κάνει για να αποφύγει την «κρίση» είναι να δανειστεί από την ΕΕ τα χρήματα που χρειάζεται με όποιο κόστος και ύστερα να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει για να τα επιστρέψει στον δανειστή της.


Σάμπως εγώ ζητάω κάτι άλλο από την τράπεζα; Τους λέω ευθέως πως επειδή δεν θέλω να τους φάω τα λεφτά που μου έχουν δανείσει αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορώ αυτή τη δεδομένη στιγμή να ανταπεξέλθω στα οικονομικά μου , να αναλάβει μόνο μια τράπεζα όλα μου τα χρέη και να αποπληρώσω όλο μου το χρέος σ’ αυτή. Ένα μάζεμα δηλαδή ζητάω ο άνθρωπος για να μπορώ να τους εξοφλήσω κάποια μέρα χωρίς να χρειαστεί να με κυνηγάνε.


Κι όμως δε θέλουνε, καμία δεν θέλει να βοηθήσει έναν, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, νομιμότυπο άνθρωπο, να ξεπεράσει το μεγάλο του πρόβλημα. Αυτές οι τράπεζες είναι που πριν από 6, 7, 10 χρόνια μας βάζανε να δανιστούμε από αυτές χωρίς προϋποθέσεις, μάλλον μόνο και μόνο για να μας έχουν στο χέρι...


Αρχίζω να λέω ΜΠΡΑΒΟ στους ληστές και να βάζω στο ρεπερτόριο μου ένα παλιό τραγούδι του αξέχαστου Σιδηρόπουλου που λέει:

Ληστέψανε την τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα;

Δεν είμαι με κανένα...


Επάγγελμα, τι επάγγελμα, ποιο επάγγελμα; Ληστής ....



ΜΠΡΑΒΟ , ΜΠΡΑΒΟ , ΜΠΡΑΒΟ....

ΒΟΗΘΑΤΕ , ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ 1ος ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ....

Ένας ασήμαντος οικογενειαρχίδας ...


Πατέρας 4ων παιδιών...