Ειδήσεις

18 Μαρ 2009

Από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Μήνυμα αναγνώστη
...
Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν το πρόβλημα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θυμίζει χασοδίκηδες δικηγόρους που δασκαλεύουν ψευδομάρτυρες λίγο πριν την εκδίκαση των υποθέσεων. Η ανυπαρξία σχεδιασμού, η έλλειψη εκπαίδευσης των ανδρών της αστυνομίας, η απουσία δημοκρατικής παιδείας από αστυνομικούς και από τη φυσική τους ηγεσία και η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι αντιμετωπίζεται με επιτυχία το όλο πρόβλημα, φανερώνουν πανικό και αναμονή μεγαλυτέρων ταραχών και επεισοδίων.
……
Συνεχίζεται…

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ επιμένει ότι ρίζα του κακού και των εξεγέρσεων είναι η αδικία στην κοινωνία , οι ανισότητες σε μισθούς και συντάξεις , η αβεβαιότητα για την ανεύρεση εργασίας , η εκμετάλλευση από τις πολυεθνικές εταιρείες του εργατικού μας δυναμικού , η εικόνα των ΜΜΕ που κατ’ ιδιοκτησία ανήκουν στους γνωστούς διαπλεκόμενους και οι δημοσιογράφοι αξιώνεται να είναι τυφλά τους φερέφωνα , η έλλειψη δημοκρατίας στην κοινωνία και κυρίως ο σχηματισμός κυβερνήσεων που εκφράζουν μόνο τη μειοψηφία της κοινωνίας . Όλα αυτά , καθώς και η γενικευμένη αίσθηση διαφθοράς και σήψης , οδηγούν τους νέους στη βία και η άρχουσα τάξη μοιάζει αναίσθητη και ανίκανη να εγγίσει την ουσία του ζητήματος .


Όσο καλά και αν οργανωθεί η αστυνομία , όσο και αν αυξηθούν οι ποινές για τα συναφή αδικήματα , το πρόβλημα θα οξύνεται αν οι κρατούντες μένουν κουφοί και αναίσθητοι .


Η ίδια η νεολαία καλείται να περιφρουρήσει πόλεις και πανεπιστήμια και να εξουδετερώσει τα παρακρατικά στοιχεία που εισδύουν στους κόλπους της . Αντί κάποιοι φασίζοντες να ομιλούν για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου καλό είναι να ιδρυθεί πανεπιστημιακή αστυνομία από κάθε ίδρυμα , με αποστολή την περιφρούρηση της περιουσίας των ιδρυμάτων . Η αστυνομία αυτή θα υπάγεται στους διοικούντες τα πανεπιστήμια και δεν θα έχει καμία σχέση με το υπουργείο δημόσιας τάξης . Αυτό κάνει όλη η Ευρώπη . Στην Ελλάδα επωφελούνται κάποιοι και ανοίγουν συζήτηση για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου . Το άσυλο , παρακαταθήκη αγώνων άλλων εποχών , πρέπει να το προασπίσει η γενιά μας ως κόρη οφθαλμού .
Ακόμη η αστυνομία πρέπει να παύσει να είναι υπηρετικό προσωπικό βουλευτών , υπουργών και κομμάτων , πρέπει να αποβληθεί από τις τάξεις της η κομματική νοοτροπία και να ιεραρχηθεί με αξιοκρατία κατ’ αναλογία με όσα συμβαίνουν στα λοιπά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης .



Μας έγινε γνωστό ότι ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος διενεργεί στη zougla.gr δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου εν όψει εκλογών και δεν περιλαμβάνει στο ερωτηματολόγιο την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ,ενώ περιλαμβάνει τους δήθεν οικολόγους , κόμμα του οποίου κανένα στέλεχος δεν είναι γνωστό και προωθείται από γνωστό συγκρότημα τύπου με σκοπό την είσπραξη επιδοτήσεων μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων για την πράσινη ανάπτυξη . Οι ενέργειες του κ. Τριανταφυλλόπουλου φανερώνουν ότι συντάσσεται με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και ενώ υποδύεται ότι κυνηγάει τα μεγαλοσυμφέροντα , στην πράξη τα υπηρετεί τυφλά .


Σφάλαμε που στο παρελθόν τον υποστηρίξαμε και πιστεύσαμε ότι ξεχώριζε μέσα στο γκρίζο εκδοτικό και δημοσιογραφικό τοπίο . Για να διατηρεί τις εκπομπές του στα κανάλια ο κ. Τριανταφυλλόπουλος , συμβιβάστηκε και λυπούμεθα . Για να επαληθευτούν τα λεγόμενα μας , ρωτάμε τον κ. Τριανταφυλλόπουλο , ποιοι λήστεψαν το 1999 το χρηματιστήριο και γιατί ουδέποτε στις εκπομπές του έκανε έρευνα για τη διαπλοκή και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ . Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει την τιμωρία των ληστών του χρηματιστηρίου και εισέπραξε ως τίμημα τη φίμωση της από τα διαπλεκόμενα κανάλια .


www.enosikentroon.gr