Ειδήσεις

3 Μαρ 2009

Γρήγορα ανανακλαστικά

Μήνυμα αναγνώστη

......
Να και μια γρήγορη αντίδραση από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει, το ΥΠΕΞ για τα γεγονότα της Οχρίδας.
Με γρήγορα αντανακλαστικά , στοχοποίησε τα επεισόδια , έδωσε "γραμμή" στα ΜΜΕ να το αναπαράγουν (βοηθούμενοι και από την ανομβρία θεμάτων λόγω Καθαράς Δευτέρας) και φωτογράφησε την πολιτική της κυβέρνησης των Σκοπίων ως την μόνη υπεύθυνη για το συμβάν.
….
Συνεχίζεται…


Ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία κατά των Ελλήνων που εκφράζει συνεχώς ο Ν. Γκρουέφσκι , είναι σίγουρα ο μεγάλος Υπεύθυνος για τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες. Είναι γνωστό , ότι υπάρχει φόβος και για επιδείνωση τέτοιων κρουσμάτων φανατισμού στο μέλλον, εξ ού και η ταξιδιωτική οδηγία στυλ ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας, ειδικά όσο η Ελλάδα έχει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο). Και για αυτό πρέπει ο βήχας να κοπεί από τώρα.


Ο Εμπορικός κόσμος των Σκοπίων , γνωρίζει μόνο τι θα πει μια σοβαρή διαταραχή στις σχέσεις των δύο χωρών, με ένα ενδεχόμενο εμπάργκο.


Η Ελλάδα έχει αποδείξει πολλάκις, ότι όταν τα γεγονότα οδηγούνται σε φανατισμό και στο οριακό τους σημείο , συνηθως δεν χάνει. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η διπλωματία της. Εκεί ηττάται συνεχώς εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου και μετά.


Και αυτό είναι θέμα ΗΓΕΣΙΑΣ. Και φοβούμαι ότι δεν μπορεί να αλλάξει σύντομα!!


του Δημήτρη Συρμάτση


http://salonica-press.blogspot.com/2009/03/blog-post_739.html