Ειδήσεις

12 Μαρ 2009

Ποιος είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος - Βιογραφικό

O Aνδρέας Βγενόπουλος γεννήθηκε το 1953. Είναι επιχειρηματίας, δικηγόρος και πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού Α.Ο. στην ξιφασκία, έχοντας κατακτήσει περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ.
…….
Συνεχίζεται…


Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων και στο ξίφος μονομαχίας. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του ποδοσφαιρικού τμήματος στα πρώτα χρόνια του επαγγελματισμού.

Τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στην ομάδα με το «Χρυσό Τριφύλλι».

Είναι αντιπρόεδρος του Marfin Investment Group, επικεφαλής του μεγαλύτερου επιχειρηματικού γκρουπ της Ελλάδας το οποίο περιλαμβάνει την Marfin Popular Bank και μεταξύ άλλων ελέγχει το 80% της Vivartia (πρώην Δέλτα), Τσιπίτα, ΜπαρμπαΣτάθης, Goody's, το 19% του ΟΤΕ (ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά το ελληνικό Δημόσιο), το νοσοκομείο 'Υγεία' και τα μαιευτήρια 'Μητέρα' και 'Λητώ', την Attica Holdings που έχει τα Super Fast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Cyprus Hilton, τη Singular Logic.

Τον Ιανουάριο του 2008 προχώρησε στην δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (Π.Ε.Κ.), στην οποία είναι και επικεφαλής, με σκοπό την πολυμετοχικότητα ή την εξαγορά της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο. και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. .

Είναι εγγονός του παλαιού παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΠΣΑ τη δεκαετία του '50.

Δικηγόρος στο επάγγελμα ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλάει αγγλικά και γαλλικά, θεωρείται από πολλούς στον επιχειρηματικό κόσμο ο «άνθρωπος των μεγάλων deals».

Είναι δικηγόρος και ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας Βγενόπουλος και Συνεργάτες.

Το δικηγορικό γραφείο, στο οποίο είναι επικεφαλής έχει μεσολαβήσει στο παρελθόν σε πληθώρα επιχειρηματικών συμφωνιών, κυρίως στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού.



Πηγές: el.wikipedia.org

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά ο Βγενόπουλος έβαλε τα Superfast στο Ηράκλειο για ανταγωνισμό. ( Είμαι βαζέλας ) Αλλά κύριε Βγενόπουλε ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ κάνουν με χαμηλότερες τιμές από τους άλλους. ΄Όταν μου έχεις τις ίδιες η μεγαλύτερες τιμές για ποιόν ανταγωνισμό μιλάς ????? Φίλε θα ταξίδευα με τα δικά σου. Αλλά όταν οι άλλοι έχουν καλύτερες τιμές ΄΄ ΄Αντε για ΄΄ Που έλεγε και κάποιος γαύρος. Αν νομίζεις ότι η ΑΝΕΚ θα σε αφήσει να ορθοποδήσεις στην Κρήτη είσαι γελασμένος. Χαμήλωσε τις ΤΙΜΕΣ.