Ειδήσεις

13 Μαρ 2009

Εκμεταλλεύονται το «Χαμόγελο του Παιδιού» - Θύματα των επιτήδειων οι απλοί πολίτες – Πώς γνωρίζουν τα προσωπικά δεδομένα των οικογενειών;

Δελτίο Τύπου
....
Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, έχουν παρουσιαστεί κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματος του οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού». Ένα ακόμα περιστατικό -αυτή την φορά στην περιοχή Βάρης Κορωπίου- συνέβη τις προηγούμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, άτομα παρουσιάζονται, ως εκπρόσωποι του Οργανισμού και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της «κλήρωσης» που υποτίθεται πραγματοποιείται στα Ληξιαρχεία ανά την Ελλάδα, εκμεταλλεύονται χρηματικά τις οικογένειες που επισκέπτονται. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έχουν στην διάθεσή τους τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο και ηλικία) των παιδιών των οικογενειών.
……
Συνεχίζεται…


Ως έγκλημα απάτης αξιολογείται από την Ελληνική Αστυνομία με θύματα τους πολίτες, το Χαμόγελο αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο αφού τα τεράστια ποσά που αποσπούν ουδέποτε δηλώνονται ή φορολογούνται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μία ακόμα φορά διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμιξη του σε υποτιθέμενες «κληρώσεις», εκβιασμούς, αποστολή βιβλίων και τόσα άλλα που κατά καιρούς έχουν επικαλεστεί για να αποσπάσουν χρήματα από τους πολίτες.

Οι εκπρόσωποι, τα μέλη ή οι εθελοντές του Χαμόγελου δεν βγαίνουν στο δρόμο και δεν χτυπάνε πόρτες για να κάνουν έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών και του έργου που επιτελούμε, γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία μας ή σε άλλους χώρους του Οργανισμού. Όλες οι δωρεές, ανεξαρτήτως ποσού, ακολουθούνται από την έκδοση νόμιμης θεωρημένης από τη Νομαρχία Αθηνών απόδειξης με το διακριτικό «το Χαμόγελο του Παιδιού».

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όποιον έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία των ατόμων που εκμεταλλεύονται το όνομα του Οργανισμού μας, να επικοινωνήσει με τα γραφεία μας ώστε να προβούμε σε μηνύσεις.