Ειδήσεις

18 Μαρ 2009

Τον κουκουλοφόρο δεν τον κάνει η κουκούλα αλλά οι πράξεις του

Πρόθεση της Κυβέρνησης να περάσει νόμο με τον όποιο η ποινή ενός εγκληματία θα αυξομειώνεται από τα ρούχα που φοράει, είναι προφανής γελοιότητα.
Στόχο έχει να ικανοποιήσει τους περιορισμένης διανοητικής αντίληψης και ευθύνης, ψηφοφόρους της ευρύτερης δεξιάς, λαϊκής και ακροδεξιάς παράταξης.
Κανέναν άλλον βέβαια δεν αγγίζει αυτή η ανοησία.
……..
Συνεχίζεται…


Πίσω από αυτό το μέτρο κρύβεται η προσπάθεια προσπορισμού του 4% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ. Επίπλέον έρχεται σε συνέχεια της προσέγγισης των δύο κομμάτων και σήμερα βλέπουμε την επιρροή του ΛΑΟΣ στην Κυβέρνηση.

Αν το ΛΑΟΣ είχε υπουργείο σε αυτή την κυβέρνηση θα είχε αυτό το Υπουργείο και θα περνούσε αυτόν τον νόμο.

Ο συνδιαχειριστής της πολυκατοικίας ήδη συμμετέχει ιδεολογικά στην κυβέρνηση.

Χέρι χέρι με τον Καραζταφέρη!

Θεωρώντας ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εάν είχε σήμερα να κάνει την επανάσταση του εναντίων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας θα χρησιμοποιούσε κουκούλα.

Αν σήμερα γίνονταν αντάρτικο για την απελευθέρωση της Κύπρου (ΕΟΚΑ Γ΄) θα χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες κουκούλα.

Αν ζούσε ο Παύλος Μελάς και είχε να αντιμετωπίσει του Βουλγάρους θα φορούσε κουκούλα.

Αν σήμερα είχαμε Χούντα οι πολίτες που θα αντιδρούσαν θα χρησιμοποιούσαν κουκούλα.

Σήμερα που ζούμε στον κόσμο του big brother. Στο κόσμο των Δορυφόρων που καταγραφούν τα πρόσωπα των πολιτών στην ορκωμοσία του Ομπαμα. Στο κόσμο των videoκαμερών και των προειδοποιητικών -της Βιντεοσκόπησης- πινακίδων.

Στο κόσμο που η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής γίνεται νόμιμα, αρκεί να υπάρχουν απλές προειδοποιητικές πινακίδες του στυλ «ο χώρος βιντεοσκοπείται» και «η συνομιλία καταγράφεται».

Έχω να πω ότι:

Το δικαίωμα χρήσης: κουκούλας ή άλλου ρούχου καλυψης ή συγκάλυψης, ψευδωνύμου, ακόμη και παρανόμων μέσων μετάδοσης, ή μέσων συγκάλυψης της ταυτότητας του πομπού που χρησιμοποιείται για την μετάδοση απλά ιδεών, απόψεων, και πληροφοριών, (πλην αυτών που μπορούν να χαρακτηριστούν συκοφαντία και προσωπικά δεδομένα κλπ), ή για την συμμετοχή σε διαδήλωση ή εκδήλωση που μεταδίδει μηνύματα και κοινοποιεί πληροφορίες ειρηνικά, πρέπει να είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου-και υποχρέωση του πολίτη που χρήζει προστασίας στο κόσμο του Μεγάλου Αδελφού.

Μπροστά στην ανάγκη για να μεταδοθεί μια μη συκοφαντική ή άλλη ποινικά κολάσιμη , πληροφορία, ιδέα, άποψη, ένσταση, δεν πρέπει να στέκεται κανείς και τίποτα ως εμπόδιο.

Η επωνυμία ή η ταυτοποίηση του πομπού και του δέκτη είναι πολλές φόρες εμπόδιο.

Οι πράξεις είναι άλλο θέμα για τις οποίες υπάρχει η ισχύουσα νομοθεσία.

Το ρούχο δεν κάνει τον τρομοκράτη αλλά οι πράξεις του. Τον κουκουλοφόρο δεν τον κάνει η κουκούλα αλλά οι πράξεις του.

Το ράσο δεν κάνει τελικά τον παπά.

Συν τις άλλοις για να εφαρμοστεί αυτό ο νόμος πρέπει να πιάσετε κάποιον και μέχρι τώρα δεν πιάσατε ποτέ κανέναν.


Από: papaioannou.wordpress.com