Ειδήσεις

10 Μαρ 2009

Αν οι επίδοξοι νομοθέτες περάσουν φίμωση στα blogs τότε βλέπουμε τις βάρκες να πηγαινοέρχονται στον Σαρωνικό με υπεράκτια (offshore) blogs!!!

Μήνυμα αναγνώστη
.........
Αυτό είναι επιχειρηματικό δαιμόνιο, διατίθεται σκάφος με άδεια πλόων 10 ν.μ. από την ακτή και δορυφορικά συστήματα για bloggers!!!
Στα τα 6 ν.μ. από τις ακτές ξεκινούν τα διεθνή ύδατα ενώ παράλληλα σταματά να ισχύει η εθνική νομοθεσία και διώκονται μόνο τα διεθνή εγκλήματα…
Δεν ρωτάτε και την google να σας πει καμιά άποψη ρε παιδιά; Διότι βλέπουμε η επιχείρηση υπεράκτια (offshore) blogs . . . να παίρνει σάρκα κι οστά και να γελά η οικουμένη μετά…
……
Από: korydallos.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Hμερομηνία : 09-03-09
Ισόβιο μέλος στην γαλλική Ακαδημία Ανθρωπιστικών Επιστημών η Ντόρα Μπακογιάννη
Η επίσημη τελετή αναγόρευσης της Ντόρας Μπακογιάννη ως ισόβιου συνδεδεμένου μέλους της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι, έγινε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Ινστιτούτου της Γαλλίας (La Coupole). Η Ελληνίδα υπουργός, που είναι και η πρώτη γυναίκα που παίρνει θέση στα έδρανα των συνδεδεμένων ξένων μελών, χειροκροτήθηκε θερμά κατά την είσοδό της στην αίθουσα από πολλές προσωπικότητες του πολιτικού και του επιστημονικού χώρου, καθώς και του χώρου των γραμμάτων.

Την κ. Μπακογιάννη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας για το 2009 κ. Ζαν Κλοντ Καζανόβα και ο κ. Φρανσουά Tερέ, που υπήρξε πρόεδρος της Ακαδημίας το 2008, έτος της εκλογής της Ελληνίδας υπουργού ως συνδεδεμένο μέλος της Ακαδημίας (30 Ιουνίου).

Ο κ. Τερέ καλωσόρισε την Ελληνίδα πολιτικό και μετά τη σχετική προσφώνηση της παρέδωσε το περίφημο ξίφος που συμπληρώνει την στολή κάθε ακαδημαϊκού. Κατά την προσφώνησή του ο κ. Τερέ εξέφρασε τη χαρά της Ακαδημίας «που υποδέχεται στους κόλπους της την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της ως συνδεδεμένο μέλος».

«Όλοι όσοι είναι εδώ παρόντες σήμερα είναι ευτυχείς για την παρουσία σας. Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση στην σκέψη της Ελλάδας, στην ανάμνηση των προκατόχων σας, στο πρότυπο της τόσο πλούσιας ζωής σας σε ανθρώπινο και πολιτικό επίπεδο», είπε.

Γνωρίζουμε καλά, πρόσθεσε ο κ. Τερέ, ότι οφείλουμε πολλά στην ελληνική φιλοσοφία και στο μήνυμά της στις αδιάλειπτες ανταλλαγές μαθημάτων δημοκρατίας και ελευθερίας.

Κάνοντας αναφορά στην καταγωγή της κ. Μπακογιάννη, ο ακαδημαϊκός αναφέρθηκε «στα λαμπρά παραδείγματα Κρητικών» ανάμεσα στους οποίους ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε μέλος της Ακαδημίας το 1919, ενώ ο τελευταίος χρονολογικά Έλληνας, μέλος της Ακαδημίας, ήταν ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, πρόεδρος της Ελλάδας το 1975.

Απευθυνόμενος στην κα Μπακογιάννη ο κ. Τερέ έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πολιτικά, επί δικτατορίας στην χώρα μας, γεγονότα:

«Τα δεινά της πατρίδας σας, σας προετοίμασαν από τη νεαρή σας ήδη ηλικία για αυτήν την πολιτική δράση. Η δικτατορία των Συνταγματαρχών η οποία ταλάνισε την Ελλάδα από το 1967 έως το 1974 σας υπέβαλε σε μοναδικές δοκιμασίες, όταν σε πολύ νεαρή ηλικία χρειάσθηκε να αντισταθείτε με επιτυχία στη μυστική αστυνομία των συνταγματαρχών που αναζητούσε τον πατέρα σας», ανέφερε ο ακαδημαϊκός, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τη σύγχρονη πολιτική πορεία της υπουργού.

Κλείνοντας ο κ. Τερέ επέλεξε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Οδ. Ελύτη το 1963, όταν παρέλαβε το βραβείο Νόμπελ: «Η Ελλάδα είναι ένας μικρός τόπος, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται. Αυτό που την χαρακτηρίζει περισσότερο είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά. Κανόνας της, είναι η δικαιοσύνη».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

....Την κ. Μπακογιάννη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας για το 2009 κ. Ζαν Κλοντ Καζανόβα και ο κ. Φρανσουά Tερέ....

Ανώνυμος είπε...

….Την κ. Μπακογιάννη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας για το 2009 κ. Ζαν Κλοντ Καζανόβα και ο κ. Φρανσουά Tερέ….