Ειδήσεις

5 Μαρ 2009

Πέπλο μυστηρίου σε επιχείρηση ΕΚΑΜ στην Κρήτη, για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου - Mέσα σε ψυγείο βρέθηκαν 50.000 ευρώ

Όλα δείχνουν πως στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένα εύρημα-"έκπληξη", ικανό να ξετυλίξει το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα καταφέρουν να αντλήσουν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε το πακέτο εκεί και θα "χαρτογραφήσουν" τις σχέσεις που συνδέουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Το εύρημα φαίνεται να είναι ούτε λίγο-ούτε πολύ ένα πακέτο χρημάτων που βρέθηκε κρυμμένο σε ψυγείο.
....
Συνεχίζεται...

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ποσό που φτάνει ίσως και τα 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, γεγονός που κίνησε τις υποψίες από την πρώτη στιγμή, καθώς απ' όπου κι αν προέρχονται τελικά δε δικαιολογούνται από την οικονομική επιφάνεια του υπόπτου.

Το "χειρουργικό χτύπημα" ανδρών της ΕΚΑΜ και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που έφτασαν από την Αθήνα εξελίχθηκε εν κρυπτώ, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Ηρακλείου που αιφνιδιάστηκαν από τη διαρροή της πληροφορίας. Κάποιοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των κλιμακίων στο νησί, ωστόσο δεν ήταν ενήμεροι για την αποστολή τους ούτε και για το αποτέλεσμα αυτής. Κανείς από την ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό δεν ενημερώθηκε σε επίσημο επίπεδο, και αυτό παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες, με εμπιστευτική οδηγία, όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης που δέχονται καταγγελίες για την κυκλοφορία χαρτονομισμάτων τα οποία προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου υποχρεούνται να ενημερώνουν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, στην οποία ουσιαστικά έχει ανατεθεί η συλλογή ανάλογων στοιχείων. Όμως, τα σενάρια στην περιοχή όπου έδρασαν οι ΕΚΑΜίτες οργιάζουν για την τύχη του προσώπου που βρέθηκε στο στόχαστρο, ο οποίος εδώ και μία εβδομάδα είναι άφαντος, όπως και η οικογένειά του.


Όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος μεταφέρθηκε στη Αθήνα για ανάκριση προκειμένου να βρεθεί άκρη για το πώς έφτασε το πακέτο των 50.000 ευρώ στα χέρια του. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ένα πιθανό σενάριο είναι το πακέτο να έφτασε στα χέρια του για φύλαξη, καθώς ουδείς φαίνεται να αποδίδει άλλο ρόλο στον ύποπτο που προσήχθη.


Ο μίτος της Αριάδνης φαίνεται ότι ξετυλίχτηκε όταν το πρόσωπο αυτό πήγε για μια επαγγελματική κατάθεση σε τραπεζικό ίδρυμα νότια του νομού και μεταξύ των 4.000 ευρώ που φέρεται να κατέθεσε υπήρχαν και 10 χαρτονομίσματα των 20 ευρώ προσημειωμένα. Σύμφωνα με ένα δεύτερο σενάριο, τα χρήματα αυτά φαίνεται να τα έστειλε πρόσωπο από το στενότατο συγγενικό του κύκλο που διαμένει στη Αθήνα υπό μορφή βοήθειας. Πρόκειται μάλιστα για ένα πρόσωπο από αυτά που χαρακτηρίζονται ως υπεράνω υποψίας και το οποίο πριν από δύο δεκαετίες έφυγε από την πατρίδα του εξαιτίας της εμπλοκής του τότε σε άλλη πρωτοφανή υπόθεση.



Κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση να πει αν ο ύποπτος από τα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου δέχτηκε την οικονομική βοήθεια γνωρίζοντας από πού προέρχεται. Το σίγουρο πάντως είναι πως αν οι ΕΚΑΜίτες έφυγαν με το πακέτο των 50.000 ευρώ στα χέρια, όπως αναφέρουν ακόμη και συγχωριανοί της οικογένειας, η άκρη του νήματος έχει βρεθεί, καθώς ο αποστολέας, που κατάγεται από την ίδια περιοχή και διαμένει στη Αθήνα, καλείται να λογοδοτήσει και να υποδείξει την πηγή των χρημάτων. Βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη της υπόθεσης παραμένει το να υπάρχουν ανάμεσα στα χρήματα που κατασχέθηκαν και προσημειωμένα χαρτονομίσματα, καθώς δε συμβαίνει αυτό για το σύνολο των λύτρων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Παναγόπουλου κατά τη διαπραγμάτευση άφησε να καταγραφούν οι αριθμοί μόνο για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 25 εκατομμύρια είναι "καθαρά" και μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγωγή ενός εκ των απαγωγέων, καθώς στο βίντεο που είχαν στείλει στην οικογένεια του απαχθέντος χρησιμοποίησε κρητική διάλεκτο που παραπέμπει είτε στο Μυλοπόταμο είτε στα νότια του νομού Ηρακλείου. Σε κάθε περίπτωση άμεσες θεαματικές εξελίξεις και ανακοινώσεις από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. δεν αναμένονται, καθώς, όπως έγινε και στην περίπτωση της απαγωγής Μυλωνά, τίποτα δεν ήταν ανακοινώσιμο πριν "ξεδιπλωθούν" όλες οι πτυχές της υπόθεσης.


Από: http://www.neakriti.gr/