Ειδήσεις

15 Μαρ 2009

To Ιράν γίνεται πυρηνική δύναμη και η Δύση παραπλανάται και χάνει χρόνο...

Γράφει ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
...........
Έχουμε φθάσει ώρα μηδέν με το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και η Δύση περί άλλων τυρβάζει. Οι Αγιατολλάχ της Τεχεράνης αγγίζουν με τα δάκτυλά τους πυρηνικά κουμπιά, ενώ η ομάδα Ομπάμα και οι ηγέτες της ΕΕ προσπαθούν με απαράδεκτες και αδύναμες διπλωματικές μεθοδεύσεις να αλλάξουν μάταια την πραγματικότητα. Μόνο οι Ισραηλινοί έχουν αντιληφθεί τι έχει ήδη συμβεί, και είναι οι μόνοι «έτοιμοι για όλα». Η Τεχεράνη έχει (με συνδρομή της Μόσχας), υπνωτίσει τη Δύση, η οποία ασχολείται με τις προσεχείς Ιρανικές εκλογές, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν, καθώς και τις περιφερειακές σχέσεις της Τεχεράνης, η οποία υποστηρίζει τη διεθνή τρομοκρατία, στέλνει όπλα και εκπαιδευτές σε HAMAS και HIZBOLLAH, ενώ έχει κατά καιρούς προβάλει εμπόδια στις Δυτικές επιλογές στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα με τις διαδοχικές ατυχείς δηλώσεις για το Ιράν «παίζει με τη φωτιά», ενώ οι επικεφαλής της DNI και DIA Ντένις Μπλερ και Μάϊκ Μέϊπλς δεν τους αφήνουν «μέσω διαφόρων μεθοδεύσεων να πούνε την αλήθεια». Η οποία, είναι σαφής για εμένα: «αιώνες να συνομιλείς με την Τεχεράνη δεν πρόκειται να καταλήξεις σε αποτέλεσμα».
Στο μεταξύ δεν έχει αποκλεισθεί και η περίπτωση «να έχει προμηθευτεί το Ιράν πυρηνική βόμβα από την κομμουνιστική Βόρεια Κορέα που είναι βασική χώρα στον τομέα της διασποράς της πυρηνικής και πυραυλικής τεχνολογίας».
Σήμερα, αποκαλύπτουμε για πρώτη φορά και δημόσια (μέσω Αnacondagr), άκρως διαβαθμισμένες πληροφορίες για τις πυρηνικές φιλοδοξίες, έργα και ημέρες των Θεοκρατών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν:
· Μέσω των ιδιαίτερα γρήγορων φυγοκεντριστών που διαθέτει το Ιράν έχει ήδη συγκεντρώσει λίαν υπολογίσιμη ποσότητα LOW-ENRICHED Ουρανίου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνικούς αντιδραστήρες, αλλά και ως καύσιμο στην αλυσίδα παραγωγής πυρηνικών όπλων, αν εμπλουτισθεί μέσω της διαδικασίας της φυγοκέντρησης. Η λεγόμενη RE-CIRCULATION αυξάνει τη συγκέντρωση του Ισοτόπου U-235, που είναι το καθοριστικό για την ατομική βόμβα (τύπου Χιροσίμα).
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντα (ακόμα και μέσα από το Ιράν), στις 31-12-2008, το Ιράν (βάσει της ποσότητας που διέθετε), θα μπορούσε να έχει ήδη κατασκευάσει (ή να πλησίαζε στο τελευταίο στάδιο κατασκευής) ατομικής βόμβας, πιθανότατα σε 3-4 μήνες, (είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο Ιράν για να αυξήσει το βαθμό του U-235 από 3,5% σε πάνω από 90%). Ως εκ τούτου, αφού το Ιράν αυξάνει τον αριθμό των φυγοκεντριστών που είναι σε λειτουργία, καθώς και τα αποθέματα LOW-ENRICHED (χαμηλού εμπλουτισμού) Ουρανίου, αναμφίβολα σταθεροποιεί τη θέση του στο χώρο των κατ’ ουσίαν (στην πραγματικότητα) πυρηνικών κρατών.
· Σύμφωνα με ιδιαίτερα διαβαθμισμένες πληροφορίες μου:
o Η ποσότητα του U-235 που περιλαμβάνεται στα αποθέματα LEU είναι σήμερα 25,4 kgr.
o Κάθε μήνα παράγεται 1,6kg U-235.
o Η ποσότητα U-235 που απαιτείται ως καύσιμο για μία πρώτης γενιάς αντίδραση / έκρηξη είναι 21,6 kg.
o Το σήμερα αφορά τις αρχές Μαρτίου 2009.
o Απαιτούνται 3-4 μήνες για τη μετατρεψιμότητα του LEU σε πυρηνικό όπλο.
o Το Ιράν θα διαθέτει τον Οκτώβριο του 2009 το καύσιμο υλικό για μία δεύτερη ατομική βόμβα.
Στην μετάβαση από τον αντιδραστήρα σε πυρηνική βόμβα, έχουμε:
· Το ποσό του UF6 (URANIUM HEXAFLUORIDE) που έχει εμπλουτισθεί στο 3,5% U-235 είναι σήμερα 1,074 kg.
· Η καθημερινή μέση παραγωγή του LE UF6 είναι 2,28 kg.
· Η ποσότητα του LE UF6 που απαιτείται για την κατασκευή ατομικής βόμβας είναι 914 kg.
· Ο αριθμός των ανεξάρτητων μονάδων εργασίας που απαιτούνται για να επιτευχθεί το παραπάνω είναι 840.
· Ο αριθμός των πρώτης γενιάς IR-1 φυγοκεντριστών που έχουν «γεμίσει» με UF6 στο Κέντρο Εμπλουτισμού Ουρανίου στη NATANZ είναι 3,936 (τέλη Φεβρ. 2009).
· Ο αριθμός των ανεξάρτητων μονάδων εργασίας (SWU) που οι φυγοκεντριστές εμφανίζονται να παράγουν ετησίως είναι 2.000.
· Ο αριθμός των φυγοκεντριστών που έχουν εγκατασταθεί στη NATANZ ήταν στις αρχές Μαρτίου 5.975.
· Ο αριθμός των SWU που οι παραπάνω 5.975 φυγοκεντριστές μπορούν ετήσια να παράγουν είναι 6.100.
· Ο αριθμός των μηνών που απαιτούνται για τους 5.975 φυγοκεντριστές να ενεργούν με τέτοια δυναμική και να παράγουν 840 SWU είναι 1,7.
· Η ποσότητα του UF6 που είχε παραχθεί μέχρι την 10η Φεβρ. 2009 ήταν 357 μετρικοί τόνοι.
· Ο αριθμός (περίπου) μίας πρώτης γενιάς βομβών που αυτή η ποσότητα UF6 θα μπορούσε να καεί, αν εμπλουτίζετο για την κατασκευή βόμβας είναι μεταξύ 40 – 50.
.............
Περισσότερα: anacondagr.wordpress.com