Ειδήσεις

17 Απρ 2009

Το σενάριο του «150 συν ένας υπόδικος» θα εξαναγκάσει τον Πρωθυπουργό σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μαζί με τις ευρωεκλογές

Μήνυμα ότι στη μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι του Αρ. Παυλίδη κρίνεται και η τύχη των πρόωρων εκλογών- στις 7 Ιουνίου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές- στέλνει το Μαξίμου, μέσα σε κλίμα πανικού για τις πιθανές γαλάζιες διαρροές.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού που μέχρι πρότινος απέκλειαν κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες κάλπες αφήνουν πλέον «παράθυρο» ανοικτό, διαμηνύοντας ότι στην περίπτωση που ο κ. Παυλίδης παραπεμφθεί και επιμείνει να διατηρεί την έδρα του, ο Κ. Καραμανλής θα αναζητήσει διέξοδο με εκλογές.
Το μήνυμα ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να παραμείνει στην κυβέρνηση «με 150 βουλευτές κι έναν υπόδικο» στέλνουν και κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία αναγνωρίζουν ότι στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατούν «συνθήκες αβεβαιότητας» για όσα θα ακολουθήσουν και υποστηρίζουν ότι αυτή την ώρα «δεν ελέγχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα» για την υπόθεση Παυλίδη.
........
Συνεχίζεται...

30 «αντάρτες».
Κορυφαίος υπουργός, μάλιστα, δεν απέκλειε χθες ότι υπέρ της παραπομπής του τέως υπουργού μπορεί να ψηφίσουν έως και 30 γαλάζιοι βουλευτές, βάζοντας σε σκληρή δοκιμασία τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σε αυτήν την περίπτωση είναι προφανές ότι δεν θα αρκούν για να «καλύψουν» τη διαφορά οι δέκα βουλευτές του ΛΑΟΣ και η κυβέρνηση θα πρέπει να ελπίζει σε διαρροές (κατά της παραπομπής) από το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς, ώστε να μη βρίσκεται στο έλεος ενός βουλευτή που θα είναι αντιμέτωπος πλέον με το Ειδικό Δικαστήριο.



Περισσότερα: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4512629