Ειδήσεις

3 Απρ 2009

Διακοπές σε ξενοδοχείο με... 1,75 ευρώ το άτομο

Σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η Γ.Γ. Νέας Γενιάς οργανώνει για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πρόγραμμα που συνδυάζει δουλειά και διακοπές, και απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Προϋπόθεση πέραν της ηλικίας είναι το απολυτήριο λυκείου και τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα της Ε.Ε. σε καλό επίπεδο. Τους ίδιους μήνες έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Διακοπές και εθελοντισμός στον ΕΟΤ». Οι νέοι θα επιλεγούν με κλήρωση και θα έχουν οικονομική κάλυψη των εξόδων τους. ........

Συνεχίζεται...

Ιστιοπλοϊκά τριήμερα Υπάρχουν όμως και προγράμματα της Γ.Γ. Νέας Γενιάς και για μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή μέχρι 30 ετών. Πρόκειται για τα «ιστιοπλοϊκά τριήμερα». Προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού 3ήμερης διάρκειας που συνδυάζουν αναψυχή και ξεκούραση, γνώση και άθληση, και υλοποιούνται σε συνεργασία με Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους απ΄ όλη την Ελλάδα. Αρχίζουν τον Ιούνιο και ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο. Η Γ.Γ. Νέας Γενιάς δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον χρόνο υποβολής αιτήσεων και την οικονομική συμμετοχή των νέων- πέρυσι ήταν 50 ευρώ.

Κοινωνικός τουρισμός «Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη κάθε χρόνο, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δικαιούχοι ζητούν δωμάτιο από 15 Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου», λέει ο κ. Σπύρος Μαρκεσίνης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουν αρκετοί παραπονεμένοι, καθώς το ξενοδοχείο διαθέτει μόνο 38 δίκλινα δωμάτια».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τιμή του δίκλινου σε αυτό το ξενοδοχείο τον Αύγουστο είναι 84 ευρώ την ημέρα μαζί με πρωινό και για τους δικαιούχους του ΟΕΕ είναι περίπου 8,5 ευρώ η συμμετοχή τους ανά άτομο. Τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο η τιμή του δίκλινου είναι 45 ευρώ και οι δικαιούχοι του ΟΕΕ πληρώνουν 1,75 ευρώ την ημέρα.



Από: Τα Νέα