Ειδήσεις

13 Απρ 2009

Συνεργό ή συνεργούς του 19χρονου Δημήτρη Πατμανίδη αναζητά η Αστυνομία

O οπλισμός και οι φωτογραφίες, σε συνδυασμό με το «καλογραμμένο» σημείωμα του δράστη, έχουν κάνει τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση να πιστεύουν πως «είναι αδύνατον να μην υπάρχει κάποιος που να τον έχει βοηθήσει στην προετοιμασία της επίθεσης». Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκαν από την πρώτη στιγμή τα δύο όπλα του 19χρονου.

.......
Συνέχίζεται...

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, το ένα από τα δύο είχε μετατραπεί από κρότου αερίου -δεν εκτοξεύει σφαίρες- σε κανονικό πιστόλι, ενώ το ίδιο έγινε και με τις σφαίρες, οι οποίες τροποποιήθηκαν σε φονικές. Το γεγονός αυτό έχει κατευθύνει τις έρευνες προς την αναζήτηση του ατόμου που έκανε τη μετατροπή του όπλου, με τα ίχνη του να εστιάζονται σε εμπόρους-μετατροπείς παράνομων όπλων που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ρέντη. Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κάποιο τρίτο πρόσωπο -πιθανώς το ίδιο- εκτιμάται ότι βοήθησε τον Δ. Πατμανίδη να τραβήξει και τις φωτογραφίες που ανήρτησε το προηγούμενο βράδυ στην προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο, αφού έπειτα από την ανάλυση των ειδικών προέκυψε ότι «μόνος του δεν μπορούσε να φωτογραφηθεί με τόση επιμέλεια».
Παράλληλα, «γρίφο» αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή για την ΕΛ.ΑΣ. και το σημείωμα του αυτόχειρα, με τα τελευταία στοιχεία στελεχών της Ασφάλειας να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «το κείμενο δεν είναι πιθανό να το έγραψε ο ίδιος. Ενδεχομένως να ζήτησε τη βοήθεια κάποιου, ο οποίος και σύνταξε το σημείωμα ή ακόμα και να το αντέγραψε από κάποιο site».


Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=85042