Ειδήσεις

15 Απρ 2009

Το μακελειό στον ΟΑΕΔ δεν ήταν το πρώτο αυτού του τύπου στην Ελλάδα – Το 1978 ένας μαθητής στην Σπάρτη είχε σκοτώσει δυο άτομα μέσα σε σχολείο

Ο Παναγιώτης Κακαλέτρης σήμερα ζει με τη μητέρα του και την αδελφή του στο χωριό του. Έχει αποφυλακιστεί και ασχολείται με γεωργικές εργασίες.


23 Ιουνίου του 1978. Δεύτερο Λύκειο Θηλέων Σπάρτης. Στις αίθουσες διδασκαλίας του πρώτου και δεύτερου ορόφου οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δίνουν γραπτές εξετάσεις για την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο. Μόνο ένας απουσιάζει: η μαθητής Κακαλέτρης, που από τους καθηγητές του έχει κριθεί μετεξεταστέος. Μία χρονιά ακόμα στο λύκειο, όμως, στο θολωμένο μυαλό του νεαρού έμοιαζε με απόλυτη καταστροφή. Ο Κακαλέτρης, ο οποίος φοιτούσε σε διπλανό λύκειο, ήξερε ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα έβρισκε τους καθηγητές που πίστευε ότι τον αδίκησαν στο 2ο Λύκειο Θηλέων, που είχε μετατραπεί σε εξεταστικό κέντρο του νομού με την παρουσία αστυνομικών που επιτηρούσαν το αδιάβλητο των εξετάσεων.
……
Συνεχίζεται…

Το μακελειό στον ΟΑΕΔ δεν ήταν το πρώτο αυτού του τύπου στην Ελλάδα – Το 1978 ένας μαθητής στην Σπάρτη είχε σκοτώσει καθηγητή και αστυνομικό μέσα σε σχολείο

Πήρε το λεωφορείο της γραμμής από το σπίτι του σε κεντρικό δρόμο του Μυστρά, όπου διέμενε με τους γονείς του, πολύ πρωί, αχάραγα, μ’ ένα σακβουαγιάζ που χρησιμοποιούσε για να παίζει ποδόσφαιρο. Μέσα έβαλε τρεις γερμανικές χειροβομβίδες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και δύο πιστόλια Λούγκερ, που τα φύλαγε ο πατέρας του. Μπήκε σαν σκιά στο λύκειο. Κατευθύνθηκε στο γραφείο της αναπληρώτριας λυκειάρχη. Κρατούσε το όπλο στο χέρι. Μπροστά του πετάχτηκε ο αστυνομικός Χρήστος Αγράφας για να τον συγκρατήσει. Τον πυροβόλησε και τον σκότωσε σαν κατσίκι.

Μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, κάποιοι καθηγητές πετάχτηκαν από τα γραφεία τους. Ο Κακαλέτρης συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Ένας εκπαιδευτικός κρύφτηκε πίσω από μια κολόνα. Η σφαίρα χτύπησε στο μπετό και εποστρακίστηκε. Ο μαθητής ανέβηκε στον πρώτο όροφο φωνάζοντας το όνομα ενός καθηγητή των Μαθηματικών που πίστευε ότι τον είχε αδικήσει. Στις σκάλες βρήκε μπροστά του τον λυκειάρχη Μπλέτσα και τον εκτέλεσε. Χούφτωσε μέσα στην τσάντα τη χειροβομβίδα για να τους τινάξει όλους στον αέρα. Το μετάνιωσε και τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβει, ενώ τα σχολεία έκλεισαν και οι κάτοικοι της Σπάρτης πανικοβλημένοι κλειδώθηκαν στα σπίτια τους.



Μετά από δύο εικοσιτετράωρα ο Κακαλέτρης εντοπίστηκε σε σπηλιά του Ταϋγέτου, σ’ ένα κρησφύγετο στο οποίο μάθαινε σκοποβολή. Εκεί οι αρχές βρήκαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Ο δράστης του πρώτου διπλού φονικού σε σχολικό χώρο κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος μετά από 25 χρόνια κάθειρξη.


Κείμενο από: www.madata.gr

Αποκόμματα από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης», τα οποία αναδημοσιεύουμε χωρίς απαραιτήτως να συμφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν στο δράστη, από το: http://www.nlg.gr


Την ιστορία μας θύμισε το: pressmme.blogspot.com