Ειδήσεις

15 Απρ 2009

Ο Alpha στο κρησφύγετο του Βασίλη Παλαιοκώστα

Εικόνες μέσα απ’ το κρησφύγετο του Βασίλη Παλαιοκώστα στο Αλεποχώρι, όπου κρυβόταν τις τελευταίες 20 ημέρες ο διαβόητος δραπέτης και οι συνεργοί του, κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα του ALPHA και η ρεπόρτερ Ρένα Κουβελιώτη. Αστυνομικοί παρουσία τριών εισαγγελέων έκαναν «φύλλο και φτερό» την μονοκατοικία για αποτυπώματα και άλλα στοιχεία, καθώς και ένα μπλε σκούρο αυτοκίνητο μάρκας VW Golf που χρησιμοποιούσαν και το οποίο άφησαν πίσω τους οι συνεργοί του Βασίλη Παλαιοκώστα.
……
Συνεχίζεται…

Όπως είπε η ιδιοκτήτρια της μεζονέτας Ανδριάνα Καστάνη, στα μέσα Μαρτίου εμφανίσθηκε μια νεαρή όμορφη γυναίκα με καστανά μαλλιά, η οποία συστήθηκε με το ψεύτικο όνομα Ελένη Φωτιάδου και ενδιαφερόταν να το νοικιάσει, όπως και έγινε, λέγοντας ότι θα έμενε οι ίδια με τον σύζυγό της, ο οποίος όπως της είπε, είναι οδηγός νταλίκας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όλο αυτό το διάστημα στη μεζονέτα έμενε ο Βασίλης Παλαιοκώστας με τουλάχιστον δύο συνεργούς του. Την ώρα της συμπλοκής του διαβόητου δραπέτη με τους αστυνομικούς, στο σπίτι-κρησφύγετο ήταν εργάτες, για να τοποθετήσουν τέντα σε ένα μπαλκόνι, οι οποίοι άκουσαν φωνές στο ισόγειο και η γυναίκα με ένα άλλο άτομο έφυγαν αναστατωμένοι με ένα ασημί αυτοκίνητο.


Σύμφωνα με την κ. Καστάνη ο επικεφαλής του συνεργείου που τοποθετούσε την τέντα, της είπε ότι άκουσε τη γυναίκα να λέει «γρήγορα, πρέπει να φύγουμε γρήγορα, στο αμάξι γρήγορα» και ότι είχε ακούσει στο υπόγειο φασαρία και φωνές σαν παιδικές. Η κάμερα του ALPHA μπήκε στην μονοκατοικία και κατέγραψε εικόνες που μαρτυρούν τη βιασύνη των ανθρώπων που κατοικούσαν, να φύγουν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στον πάγκο της κουζίνας υπάρχει μια λεκάνη με μπριζόλες, που σκόπευαν να ψήσουν, καθώς στο μπάρμπεκιου στη βεράντα υπήρχε και ένα πιστολάκι μαλλιών για να ανάψουν φωτιά. Φεύγοντας άφησαν πίσω τους από γυαλιά ηλίου μέχρι αθλητικά παπούτσια και ρούχα. Στη βεράντα επίσης υπάρχουν τουλάχιστον δέκα προβολείς με φωτοκύτταρο, που σχεδίαζαν να τοποθετήσουν περιμετρικά της μεζονέτας, για να ειδοποιηθούν αν πλησίαζε κάποιος.


Οι περίοικοι έβλεπαν έναν άνδρα με μακριά ξανθά μαλλιά αλλά και κυρίως την πανέμορφη όπως την περιγράφουν γυναίκα, να κυκλοφορεί και να ψωνίζει στο Αλεποχώρι και όπως είπαν, μιλούσε πολύ καλά Ελληνικά. Στη μονοκατοικία-κρησφύγετο όμως εκτός απ’ το ζευγάρι οι γείτονες έβλεπαν να μπαίνουν μερικές φορές και άλλα άτομα, όπως είπαν στον ALPHA. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού αλλά και τις περιγραφές των γειτόνων, ο άνδρας με τα μακριά ξανθά μαλλιά που παρουσιαζόταν ως σύζυγος της γυναίκας-μυστήριο, ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών, αδύνατος, με ύψος μεταξύ 1,80 και 1,85, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με αυτά του Αλβανού κακοποιού Αλκέτ Ριζάι.


Στο σπίτι που χρησιμοποίησε για κρησφύγετο ο Βασίλης Παλαιοκώστας βρέθηκαν πλαστές άδειες οδήγησης, πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, αλλά και υλικά μεταμφίεσης, όπως περούκες και καπέλα. Δεν βρέθηκααν όμως οπλισμός και χρήματα. Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του δραπέτη, από ίχνος που άφησε στο Αλεποχώρι ύποπτο κινητό, που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα λίγες ημέρες μετά την απόδραση και είναι σχεδόν σίγουρο, ότι παρακολουθούσαν για πολλές ημέρες την περιοχή.


Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς, Γ. Κουρδής, Ρ. Κουβελιώτη, Μ. Γεωργίου

Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=36098