Ειδήσεις

12 Απρ 2009

Απονομή χρυσού δίσκου μέσα σε εκκλησία! - Βίντεο

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Όπως σε μία συνηθισμένη τελετή απονομής χρυσού δίσκου από τα στελέχη μίας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας. Αλλάζει μόνο το σκηνικό. Αντί για τα πολύχρωμα φώτα ενός κλαμπ, πολυέλαιοι, μανουάλια και εικονίσματα. Αντί για τους συνήθεις κοσμικούς, μία 20μελής βυζαντινή χορωδία με φόντο το Ιερό του ναού. ....

Συνεχίζεται...
Οι φωτογράφοι έδιναν οδηγίες στο τιμώμενο πρόσωπο, πώς να ποζάρει. Ο καλλιτέχνης σήκωνε ψηλά το δίσκο του, για να τον «επιδείξει» στις κάμερες και στους «θαυμαστές» του, που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλοι από τους πιστούς που είχαν κατακλύσει το ναό.


Το πρωτοφανές αυτό γεγονός για τα ορθόδοξα ήθη και έθιμα, συνέβη χθες βράδυ, λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, την κορύφωση του Θείου Δράματος και τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Στην απονομή του χρυσού δίσκου συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η απονομή στον Πέτρο Γαϊτάνο έγινε μέσα στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Για την ακρίβεια, η βράβευση ήταν τριπλή. Πριν από τον Αρχιεπίσκοπο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος και ο δάσκαλος βυζαντινής μουσικής του καλλιτέχνη, Μανόλης Χατζημάρκος, απένειμαν στον Πέτρο Γαϊτάνο δύο χρυσούς δίσκους για τα άλμπουμ «Τα Θεία Πάθη» και «Ώρα Ενάτη», τα οποία πούλησαν 30.000 αντίτυπα.

Την κορυφαία βράβευση, όμως, έκανε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ο συγκεκριμένος τραγουδιστής έχει πουλήσει πάνω από μισό εκατομμύριο δίσκους με ύμνους της Ορθοδοξίας. Έτσι, για τη συνολική του προσφορά στην εκκλησιαστική μουσική και για το πάθος και τη συγκίνηση που μεταδίδει, ερμηνεύοντας τους κατανυκτικούς ύμνους, ο Πέτρος Γαϊτάνος έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία της… Ορθοδοξίας, που βραβεύτηκε μέσα σε εκκλησία!

Μετά την απονομή, ακολούθησε και συναυλία, μέσα στον ιερό ναό. Μια συναυλία με τον τίτλο «Πορεία στο Θείο Πάθος», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, λόγω της υψηλής αμοιβής του καλλιτέχνη, η οποία ανήλθε στις 38.000 ευρώ!

Ο σάλος που είχε ξεσπάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανάγκασε το δήμαρχο Γλυφάδας, Ιωάννη Θεοδωρόπουλο, να πει ότι δεν ήξερε τίποτα για το συγκεκριμένο ποσό και ότι τη συμφωνία έκλεισε η σύμβουλος της δημοτικής Αρχής και πρώην τραγουδίστρια, Μπέσσυ Αργυράκη.

Δείτε στο video που ακολουθεί τι ειπώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γαϊτάνο, στο ποσό αυτό, πέραν της αμοιβής του, συμπεριλαμβανόταν και εκείνη των ανθρώπων που τον πλαισίωσαν.


Η «zougla.gr» επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, ο υπεύθυνος όμως μας παρέπεμψε στη Μητρόπολη Γλυφάδας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Μητροπολίτη Γλυφάδας, μας είπε ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου. Πάντως, όπως είπε χαρακτηριστικά, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ωφεληθεί πνευματικά ο κόσμος. Εξάλλου, δεν έκαναν κάτι κακό.



Δείτε τα βίντεο στο: http://www.zougla.gr/news.php?id=33752