Ειδήσεις

13 Απρ 2009

Μερικά από τα πιο αιματηρά επεισόδια σε σχολεία και πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια

Απρίλιος 2002, Γερμανία: Σε πόλη της Ανατολικής Γερμανίας μαθητής ανοίγει πυρ λέγοντας ότι δεν θα γράψει διαγώνισμα στα μαθηματικά. Σκοτώνει 17 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.
…….
Συνεχίζεται…

Μάρτιος 2005, ΗΠΑ: Ένας 16χρονος μαθητής λυκείου δολοφονεί πέντε συμμαθητές του, καθώς κι ένα δάσκαλο και ένα φρουρό, σε σχολείο καταυλισμού Ινδιάνων στη Μινεσότα. Προηγουμένως είχε σκοτώσει τον παππού του κι ένα ακόμα άτομο.


Σεπτέμβρης 2006, Καναδάς: Σκοτώνεται ένας μαθητής και τραυματίζονται άλλοι 19 σε κολέγιο του Μόντρεαλ. Ο δράστης αυτοκτονεί μετά από μάχη με την αστυνομία.


Οκτώβρης 2006, ΗΠΑ:
Ένας οδηγός φορτηγού επιτίθεται σε σχολείο της κοινότητας των Μενονιτών στην Πενσιλβάνια. Πυροβολεί 10 κορίτσια, σκοτώνει τα πέντε και αυτοκτονεί.


Απρίλης 2007, ΗΠΑ: Ο Σέουνγκ Χούι Τσο, φοιτητής του πανεπιστημίου Virginia Tech, σκοτώνει 32 ανθρώπους και τραυματίζει άλλους 15, πριν αυτοκτονήσει, στην πιο αιματηρή σφαγή σε πανεπιστήμιο στην ιστορία των ΗΠΑ.


Νοέμβρης 2007, Φινλανδία: Ο Πέκα-Έρικ Αουβίνεν δολοφονεί έξι συμμαθητές του, τη σχολική νοσοκόμα και το διευθυντή σε γυμνάσιο της πόλης Τζοκέλα κοντά στο Ελσίνκι. Αυτοκτονεί.


Φεβρουάριος 2008, ΗΠΑ: Μια φοιτήτρια της νοσηλευτικής σκοτώνει δύο γυναίκες κι έπειτα αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια των συμφοιτητών της σε κολέγιο της Λουϊζιάνας.


Φεβρουάριος 2008, ΗΠΑ: Ένας άντρας ανοίγει πυρ σε αίθουσα διαλέξεων σε πανεπιστήμιο κοντά στο Σικάγο. Σκοτώνει πέντε ανθρώπους και τραυματίζει 18 πριν αυτοκτονήσει.

Από: http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=146:252&id=2492:---------