Ειδήσεις

14 Απρ 2009

Στην υγειά των χαφιέδων

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Χαφιές… Αρχικά, ήταν το άτομο εκείνο, το οποίο συνεργαζόταν με την αστυνομία και αναλάμβανε την προσέγγιση διαφόρων κοινωνικών ομάδων κι οργανώσεων ή ατόμων, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών, έχοντας ως απώτερο σκοπό να “διαλύσει” τις ομάδες ή τα άτομα που προσέγγιζε.
………..
Συνεχίζεται…


Χαρακτηρίζονταν “μιάσματα” της κοινωνίας από τους λοιπούς, γι αυτό και προσπαθούσαν να κρατήσουν μυστική τη δράση τους.
Η ιστορία, όπως πολλάκις μας έχει αποδείξει, επαναλαμβάνεται, αρκετές όμως φορές-όπως και εν προκειμένω-δείχνοντας το σκληρό της πρόσωπο.


Σήμερα το φαινόμενο “χαφιεδισμός” εξελίχθηκε αρνητικά. Ο χαφιές δε θα σε “δώσει” για να κερδίσει χρήματα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Η λασπολογία είναι από τα “όπλα” που διαθέτει στα χέρια του, έχοντας ως στόχο τη δόλια υποβάθμιση της προσωπικότητας του άλλου.
Στους τυφλούς άλλωστε, βασιλεύει ο μονόφθαλμος…Κάνοντάς σε λοιπόν, να φαίνεσαι στα μάτια των άλλων ως σιχαμένη κάμπια μέσα σε ένα σωρό κοπριάς και λάσπης που ο χαφιές έχει ρίξει, φυσικό είναι να αναβαθμιστεί ο ίδιος, να ευχαριστήσει και ικανοποιήσει το πληγωμένο και κομπλεξαρισμένο “εγώ” του.


Στα πλαίσια της απόλυτης κοινωνικής ισοπέδωσης και καταβαράθρωσης των στοιχειωδών, ακόμη-ακόμη, ανθρωπίνων αξιών, αποτελούν άτομα που διαπρέπουν (αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο για αυτά) σε βάρος βέβαια των υπολοίπων υποψήφιων θυμάτων τους…


Η υπερβολική χρήση υποκοριστικών, ευγενικών χαρακτηρισμών και η “κατάχρηση” της κολακείας που γίνεται από τέτοιου είδους άτομα, ουκ ολίγες φορές, καταντά-αν μη τι άλλο-γελοία.


Ωστόσο, η αδιαφορία, λένε, σκοτώνει και….τα μικρόβια. Δεν υπάρχει λόγος να αντιπαρατεθείς μαζί τους ούτε να προσπαθήσεις να τους αλλάξεις γνώμη και συνήθεια, πολλώ δε μάλλον να τους απομακρύνεις από κοντά σου. Ζουν, τρέφονται και αναζωογονούνται από αυτή τη διαδικασία. Δίχως τους λοιπούς, δε θα είχαν λόγο ύπαρξης..


Ας ζήσουν λοιπόν, αυτοί καλά “χαφιεδίζοντας” κι εμείς καλύτερα, αδιαφορώντας και πίνοντας στην υγειά τους…


Από: http://www.epikairo.gr/?p=17763