Ειδήσεις

23 Απρ 2009

Παγκόσμια ημέρα βιβλίου σήμερα

Την ημέρα αυτή -23 Απριλίου- επέλεξε η UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου παίρνοντας αφορμή από ένα παλαιό έθιμο που τηρείται στην Καταλανία, ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη. Κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου δίνεται δώρο σε κάθε γυναίκα ένα βιβλίο κι ένα τριαντάφυλλο.
Για το λόγο αυτό βιβλιοπώλες, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, στήνουν στους δρόμους πάγκους με βιβλία.
Έτσι, όλοι όσοι θέλουν ν’ αγοράσουν βιβλία, δεν χρειάζεται να πάνε σε βιβλιοπωλείο, αλλά σε κάποιο δρόμο όπου έχουν στηθεί πάγκοι πώλησης βιβλίων.
Το ωραιότερο στο έθιμο αυτό είναι ότι πλήθος κόσμου συνωστίζεται για να αγοράσει βιβλία......


Συνεχίζεται...

«Ο κόσμος υπάρχει, για να χωρέσει σ’ ένα βιβλίο»- Στεφάν Μαλαρμέ
Την ημέρα αυτή -23 Απριλίου- επέλεξε η UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου παίρνοντας αφορμή από ένα παλαιό έθιμο που τηρείται στην Καταλανία, ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη. Κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου δίνεται δώρο σε κάθε γυναίκα ένα βιβλίο κι ένα τριαντάφυλλο. Για το λόγο αυτό βιβλιοπώλες, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, στήνουν στους δρόμους πάγκους με βιβλία. Έτσι, όλοι όσοι θέλουν ν’ αγοράσουν βιβλία, δεν χρειάζεται να πάνε σε βιβλιοπωλείο, αλλά σε κάποιο δρόμο όπου έχουν στηθεί πάγκοι πώλησης βιβλίων. Το ωραιότερο στο έθιμο αυτό είναι ότι πλήθος κόσμου συνωστίζεται για να αγοράσει βιβλία.
Αν δεν έχετε ήδη αποφασίσει τι δώρο θα κάνετε στη Γεωργία ή το Γιώργο που γιορτάζει στις 23 Απριλίου, ιδού μια όμορφη ιδέα από την UNESCO: Χαρίστε τους ένα βιβλίο, μαζί-γιατί όχι;- κι ένα τριαντάφυλλο!
Όσο για το ποιο βιβλίο θα διαλέξετε, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο στη γειτονιά σας ή να αγοράστε ένα περιοδικό με προτάσεις βιβλίων (π.χ. ΔΙΑΒΑΖΩ) ή να αναζητήσετε το περιοδικό INDEX που προφέρουν δωρεάν οι εκδόσεις ΕΣΤΙΑ ή έστω να ανατρέξετε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Διευθύνσεις και ιστοσελίδες που προτείνουν βιβλία υπάρχουν πάρα πολλές. Για να μη χαθείτε στον ωκεανό του Διαδικτύου, σας προτείνουμε μερικές, χωρίς να αποκλείουμε όσες ήδη έχετε επισκεφτεί.
http://www.blogger.com/www.ekebi.gr/frontoffice/_viewResource.asp
http://www.blogger.com/www.in.gr/book/protaseis/default.htm
http://www.blogger.com/www.books.gr/ViewShopProduct.aspx
http://www.blogger.com/www.perizitito.gr/recommendations.php

Κι επειδή κάποιοι ή κάποιες θα έχουν αρχίσει ήδη να κουνάνε το κεφάλι τους μονολογώντας «ωραία τα βιβλία, αλλά πού χρόνος για διάβασμα!», ας αφιερώσουν λίγα λεπτά για να διαβάσουν λίγες γραμμές από τα βιβλία του Ντανιέλ Πενάκ ή του Ζαν Πολ Σαρτρ. Ίσως μερικές από τις σκέψεις των συγγραφέων, να πείσουν κάποιους ή κάποιες να αναζητήσουν τη χαρά του διαβάσματος…
Περιμένουμε στο OURGREEKTV και τις δικές σκέψεις-απόψεις-σχόλια για το βιβλίο, το διάβασμα και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.


Από: http://ourgreektv.blogspot.com/2009/04/23.html