Ειδήσεις

15 Απρ 2009

Δίνουν δωρεάν τρόφιμα στο Ηράκλειο

Σήμερα και αύριο, ανοίγει τις πύλες του για τους δικαιούχους το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», ένας νέος θεσμός που δημιουργείται έπειτα από απόφαση της νομάρχου Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη - Ηλιάκη στο πλαίσιο της συνέχειας των κοινωνικών δράσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
……
Συνεχίζεται…


Σκοπό έχει να καλύψει τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης άπορων οικογενειών με μακροπρόθεσμο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και με εμπόρους-προμηθευτές του νομού Ηρακλείου θα παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, είδη πρώτης ανάγκης, τυποποιημένα μη ευαλλοίωτα είδη, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια στις οικογένειες αυτές.

Η λειτουργία και η δωρεάν προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται με τη συνεργασία εμπόρων - προμηθευτών και αλυσίδων σούπερ-μάρκετ, που δραστηριοποιούνται πανελλαδικά, κατόπιν σύμβασης που θα υπογραφεί μαζί τους και θα προσδιορίζει τα είδη προϊόντων που θα προσφέρουν την ημερομηνία και τον τρόπο που αυτά θα αποδίδονται. Ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί στην ποιότητα των προϊόντων στα οποία θα τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.


Οι αρχικοί δικαιούχοι προκύπτουν με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι οικογένειες αυτές σε πρώτη φάση θα προμηθευτούν τρόφιμα και τα άτομα που θα υιοθετήσει το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Αυτά θα έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας και με δυνατότητα ανανέωσης και επικαιροποίησης του μητρώου ωφελουμένων από την αρμόδια Διεύθυνση ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται στην οδό Καζαντζάκη 6-8, πάροδος Γιαμαλάκη και θα λειτουργήσει αρχικά σήμερα και αύριο από τις 09:00-14:00, ενώ για να παραλάβουν οι δικαιούχοι τα τρόφιμα πρέπει να κρατούν την αστυνομική τους ταυτότητα.


Από: http://irakliowebradio2.blogspot.com/