Ειδήσεις

18 Απρ 2009

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Καλή Ανάσταση
και
καλό Πάσχα!
Studio ALPHA

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

>>>>Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΜΝΟ. >>ΣΤΟΝ "ΑΛΦΑ" ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΡΝΙΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΑΣ, ΦΟΡΑ-ΚΑΜΠΑΝΑ ! >>ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΜΑΝΕΣΗ-ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ. >>ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. Μή γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί ή δεξιά σου. >Ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός έλεγε «Διά την καλωσύνην την οποίαν έκαμα εις σε δεν θέλω να ειπης εις ουδένα τίποτε εν όσω ζω. Διά τούτο σε καθιστώ υπεύθυνον ενώπιον του Θεού». >Αν Νίκο μου υπάρχει ΜΘΖ, θα συναντηθούμε στην κόλαση και επειδή είμαι συνταξιούχος δάσκαλος, θα σου βάλω σαν τιμωρία, να γράφεις στον αιώνα τον άπαντα την φράση "ΕΚΑ-ΜΑΚΑ" ή καλύτερα, "Τα μηχανάκια μέτρησης τηλεθέασης με παρέσυραν. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΨΕΚΑΖΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ CHAIMTRAILS....

Ανώνυμος είπε...

/
Για να μην ειναι το σχολιο σε ασχετο κειμενο-αν αυτο ειναι το προβλημα-θα προσπαθησω να το αναρτησω παλι , ελπιζω σε σχετικο κειμενο αυτη τη φορα. Εχετε πεσει σε "δημοσιογραφικο" λαθος ή λιαν επιεικως σε μη λογικα επεξεργασμενη κινηση, εμφανιζοντας τους "τυχερους" του αρνιου, μπροστα στο φακο. Χαμηλοσυνταξιουχος ειμαι, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα συμμετειχα στην κληρωση με τους όρους που τεθηκαν απο το σταθμο σας. Δεκαδες κληρωσεις γινονται καθημερινα, αλλα δεν παρουσιαζουν κατ'αυτο τον τροπο τους ανθρωπους να πέρνουν δηλαδη ενα αρνι υπο μαλης, λες και εχουν να φανε χρονια. Και επιτελους κε Νικο ο βαθμος της προσβολης, του τυχερου-ατυχου[φερνει και αυτος ευθυνη] εχει σχεση με το αντικειμενο του ποθου-της κληρωσης θελω να πω-και παντως δεν εξαρταται απο την αξια του. Δεν υπαρχει π.χ προβλημα αν κληρωνατε ας πουμε ενα εισητηριο για θεατρο ή για ποδοσφαιρικο αγωνα ή βιβλία ή ελέγχους αντισεισμικότητας κτιρίων,κλπ ,να εμφανισθει ο τηλεθεατης σας επωνυμα. Υπαρχει ομως προβλημα , οταν το αντικειμενο αφορα το στομαχι μας και λειτουργει κοινωνικα σαν δεικτης μετρησης του βαθμου πενιας του υποκειμενου[δεν εχει να φαει το Πασχα]κυριως σε περιοδους οικοκονομικης κρισης .Ειμαι βεβαιος οτι αν ζουσε ο Ρενος ο Αποστολιδης και ειχε εμπλακει στο διδυκτυο, θα σας εσερνε τα Πασχαλιανα σας[κατα το σχολιανα σας]. Τωρα αν θα δημοσιεύατε το σχολιο ή οχι και περι λογοκρισιας τετοιο θεμα δεν υφισταται, με την πληθωρα των δυνατοτητων που παρεχει το διαδικτυο .Και για να συνδεσουμε παλι μεταφυσικα την κουβεντα μας, η μεγαλυτερη δυστυχια μετα θανατο, πρεπει να ειναι για τους εθισμενους στο internet,ασχετως ηλικιας, οτι εκει "περα" απ'ολα εχε ο θεος-οπως ειπαν οι προφητες και οι γραφες- , υπολογιστες ομως και διαδικτυο δεν εχει.

StudioA-blog είπε...

Αυτοί που πήραν το αρνάκι δεν ήταν πεινασμένοι και λυπούμαστε που τους χαρακτηρίζετε έτσι.

Με τη λογική σας, κάποιος δεν έχει να φάει, κάποιος να διαβάσει, κάποιος να πάει στο θέατρο. Δεν είναι όμως μόνο όσοι δεν έχουν χρήματα, που συμμετέχουν σε μια κλήρωση.

Τέλος πάντων, κάθε κίνηση ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά.

Και από εσάς έτσι όπως την αναλύετε στο σχόλιό σας.

Εμείς πάντως, ξέρουμε καλύτερα τη λογική και τις προθέσεις μας.

Επομένως, ας μη χαλάμε τη... "ζαχαρένια" μας, μέρες που είναι.

MOLEMOU είπε...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελο!

Ανώνυμος είπε...

... λες και εχουν να φανε χρονια.
/
Και μονη της η φραση στην αναρτηση μου ,δεν χαρακτηριζει(οπως λετε) πεινασμενους αυτους τους ανθρωπους που αμεριμνοι και μεγαλοσαββατιατικα πρωϊ ηρθαν στο στουντιο του Αλφα και βρεθηκαν ξαφνικα μπροστα σε μια καμερα. Αντιθετα αυτο πραξατε εσεις οπως προκυπτει μεσα απο τις ερωτησεις που τους κανατε(το αντικειμενο πηγαινε σε καλη μερια), προσπαθωντας να επιδειξετε κοινωνικο εργο, προς ποιους αραγε;
Τωρα αν εσεις ξέρετε καλύτερα τη λογική και τις προθέσεις σας,αυτο ειναι αυτονοητο,αλλα και εμεις γιαυτο ειμαστε εδω να φιλτραρουμε αυτα που μας σερβιρετε σαν τεταρτη εξουσια.

Επομένως, ας μη χαλάμε(τε) τη... "ζαχαρένια" μας(σας), μέρες που είναι,-κι'αυτο ειναι ευνοητο,αν τα νουμερα πηγαν καλα.
Το παρηγορο κε Μανεση ειναι οτι ο κοσμος καταλαβαινει και κρινει.Ευχαριστω για την φιλοξενια.

18/4/09 15:26

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολη την παρέα

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα και χρονια πολλα. Κύριε Μάνεση στο Ηράκλειο υπαρχουν ανθρωποι που δεν θα κανουν πασχα γιατι ειναι ανεργοι .

spyros1000 είπε...

kali anastasi kai xronia polla

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανοί Φίλοι του Ισραήλ
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Όπως όταν περιμένει κανείς κάποιο πολύ αγαπητό του πρόσωπο, κοιτάζει κάθε λίγο στο ρολόι του σταθμού για να δει αν πλησιάζει η ώρα της άφιξης, έτσι και για όποιον περιμένει τον Ιησού Χριστό, το Ισραήλ είναι το ρολόι που δείχνει πόσο κοντά είναι ο ερχομός Του.

Ο Κύριός μας Ιησούς, μας είπε πως όταν η συκιά βγάλει φύλλα ο καθένας καταλαβαίνει ότι πλησιάζει το καλοκαίρι. "Έτσι κι εσείς, όταν δείτε να γίνονται αυτά, ξέρετε ότι είναι κοντά, στις θύρες." (Μάρκος 13:28-29). Η ξερή συκιά ξανάβγαλε φύλλα από το 1948, όταν το Ισραήλ ξανάγινε κράτος στον τόπο που ο Θεός του όρισε με αμετάκλητη υπόσχεση (Γένεσις 13:14-17, Ψαλμός 105: 9-11), έπειτα από δυόμισι περίπου χιλιάδες χρόνια διασκορπισμού, διωγμών και πολιτικής ανυπαρξίας. Εχθροί και φίλοι του λαού αυτού βρέθηκαν μπροστά σ' ένα ιστορικό θαύμα. Από τότε οι δείκτες του ρολογιού Ισραήλ κινούνται προς το οριακό εκείνο σημείο που προσδοκά κάθε πιστό παιδί του Θεού.

Το Ισραήλ δεν είναι μόνο ένα ρολόι μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, που μας δείχνει τι εξέλιξη θα πάρουν τα γεγονότα και πόσο κοντά είναι το τέλος αυτής της επίγειας περιόδου. Είναι ένας τόπος κι ένας λαός για τον οποίο χτυπά η καρδιά του Θεού. "Σ' έχω ζωγραφίσει επάνω στις παλάμες μου.." λέει για την Ιερουσαλήμ (Ησαΐας 49:16), κι ακόμη “Δεν θα σιωπήσω για τη Σιών και δεν θα ησυχάσω για την Ιερουσαλήμ, μέχρις ότου η δικαιοσύνη της βγει σαν λάμψη και η σωτηρία της σαν μια λαμπάδα που καίγεται. Και τα έθνη θα δουν τη δικαιοσύνη σου κι όλοι οι βασιλιάδες τη δόξα σου... Και θα είσαι ένα στεφάνι δόξας στο χέρι του Κυρίου, και ένα βασιλικό διάδημα στην παλάμη του Θεού σου. Δεν θα ονομαστείς πλέον Εγκαταλειμμένη, ούτε η γη σου θα ονομαστεί πλέον Ερημωμένη, αλλά θα ονομαστείς: Η ευδοκία μου μέσα σ' αυτή, και η γη σου: Η νυμφευμένη. Επειδή... όπως ο νυμφίος ευφραίνεται στη νύμφη, έτσι και ο Θεός σου θα ευφρανθεί σε σένα." (Ησαΐας 62:1-5). Ο Ισραήλ είναι ο λαός που ο Θεός όρισε να γίνει το ξεχείλισμα της ευλογίας για όλη την ανθρωπότητα. "Αν η πτώση τους είναι πλούτος του κόσμου ....πόσο μάλλον η ολοκληρωτική επιστροφή τους; ...αν η αποβολή τους είναι συμφιλίωση του κόσμου, τί θα είναι η πρόσληψή τους, παρά ζωή από τους νεκρούς;”(Ρωμαίους 11:12-15).

Ο τόπος που ζει ο Ισραήλ δόθηκε στον Αβραάμ και στο σπέρμα του με αιώνια διαθήκη (Γένεσις 13:14-17, Ψαλμός 105:9-11). Εκεί στο Ισραήλ, όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ενσαρκώθηκε ο Υιός του Θεού κι έζησε σαν άνθρωπος, σαν ένας απ' αυτό το λαό. Εκεί στην Ιερουσαλήμ, στη Σιών, διαδραματίστηκε η σταύρωση και η ανάσταση του Χριστού, η λύτρωση του ανθρώπου κι ο θρίαμβος της ζωής πάνω στο θάνατο. Εκεί ο διάβολος δέχτηκε το θανατηφόρο πλήγμα που σύντριψε την κεφαλή του (Γένεσις 3:15). Εκεί το Άγιο Πνεύμα ξεκίνησε και σφράγισε την Εκκλησία. Εκεί θα ξανάρθει ο Χριστός και τα πόδια Του θα πατήσουν πάλι στο όρος από το οποίο αναλήφθηκε.

Ο Κύριός μας είναι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. Μόνο Αυτός μπορεί να πει:"Η βουλή μου θα σταθεί και θα εκτελέσω ολόκληρο το θέλημά μου." (Ησαΐας 46:10). Η βουλή του Θεού είναι αγαθή, και το θέλημά Του είναι σωτηρία και δόξα κι ευλογία.

Ξέρουμε από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου, ότι ο διάβολος αντιστρατεύεται στο θέλημα του Θεού προσπαθώντας να το ματαιώσει και να επιβάλει τα δικά του σχέδια. Είναι όμως ήδη νικημένος από τον Χριστό, και του έχει αφαιρεθεί το ισχυρότερό του όπλο, τα κλειδιά του Άδη και του θανάτου. Τώρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, ο διάβολος πλανάται και πλανά όσους τον ακολουθούν, ότι θα ματαιώσει τα σχέδια του Θεού ως προς τα τέλη των καιρών. Όπως μισεί ό,τι έχει σχέση με το Θεό, μισεί και το λαό που ο Θεός έχει εκλέξει. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη γη του Ισραήλ, παραποιούνται από τα στρατευμένα στον άρχοντα του σκότους μαζικά μέσα ενημέρωσης και παρουσιάζονται μονομερώς στον ήδη προκατειλημμένο κόσμο. Σε μια συντονισμένη προσπάθεια, που έκανε μέσα σ' όλους τους αιώνες της ανθρώπινης ιστορίας κι εξακολουθεί να κάνει, για να αφανίσει αυτό το λαό, αποσκοπεί στη ματαίωση των σχεδίων του Θεού και στην αποστέρηση της ανθρωπότητας από την ευλογία, που ο Θεός έχει υποσχεθεί πως θα της δώσει μέσα από τον Ισραήλ. Μα ο διάβολος είναι ο παντοτινά χαμένος, και το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι να συμπαρασύρει στην καταστροφή του όσους δεν θέλουν να αγαπήσουν την αλήθεια. (Β' Θεσσαλονικείς 2:10).

Βέβαια ο Ισραήλ, αυτός ο ζωντανός εκπρόσωπος κάθε ανθρώπινης καρδιάς, όταν βρέθηκε στο σταυροδρόμι της επιλογής ανάμεσα στην ευλογία και την κατάρα, διάλεξε το δεύτερο και γεύτηκε πολύ πικρά τις συνέπειες της επιλογής του. Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης. Δεν κλείνει τα μάτια Του στην ανομία, δεν χαϊδολογάει κακομαθημένα και ατίθασα παιδιά. Όπως κάνει στη ζωή του κάθε ανθρώπου, όποιον αγαπά τον παιδεύει για το αιώνιο συμφέρον του.

Ο Θεός όμως είναι πιστός. Δεν παίρνει πίσω τις υποσχέσεις Του, ούτε μπορεί η κάθε πτώση ν' ανατρέψει τα σχέδιά Του. Όπως για τη πτώση του ανθρώπου είχε έτοιμο το σχέδιο της αποκατάστασής μας, μέσα από το σταυρό του Χριστού, έτσι και για την πτώση του Ισραήλ ο Θεός εργάζεται την αποκατάστασή του. "Σε καθάρισα, όχι όμως σαν ασήμι. Σ' έκανα εκλεκτό στο χωνευτήρι της θλίψης." (Ησαΐας 48:10). Κι αλλού λέει: " ... μέχρις ότου μείνετε σαν στύλος επάνω στην κορυφή ενός βουνού και σαν σημαία επάνω σ' έναν λόφο. Και έτσι θα προσμένει ο Κύριος για να σας ελεήσει..." (Ησαΐας 30:17-18).

Από την εποχή του προφήτη Βαλαάμ και μέχρι σήμερα, ο Ισραήλ είναι ένας λαός μόνος. Η συμπάθεια που γνώρισε από μια μερίδα εθνών, μετά το ολοκαύτωμα που είχε υποστεί από τους Ναζί, ήταν μέσα στο σχέδιο του Θεού για να τον επιστρέψει στη γη του. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι μόνιμο, γιατί κάθε λαός και κάθε πρόσωπο, όσο έχει στηρίγματα, δεν ακουμπάει ολοκληρωτικά στο Θεό. Ο Θεός όμως είναι ζηλότυπος, γιατί η αγάπη Του είναι απόλυτη. Θα τα ζητήσει όλα, για να δώσει τα πάντα. Ο διάβολος θα προσπαθήσει να ξεσηκώσει με μίσος όλα τα έθνη ενάντια στο λαό του Θεού, αυτό όμως θα εξυπηρετήσει και πάλι τα σχέδια του Θεού. Μέσα από τις ωδίνες γεννιέται ήδη η αποκατάσταση του Ισραήλ.

Φίλοι μας, που βρίσκονται αυτό τον καιρό στην Ιερουσαλήμ συμμετέχοντας στα παθήματα και στην αγωνία του λαού Ισραήλ, μας είπαν στο τηλέφωνο ότι ποτέ, σ' όλα τα χρόνια της διακονίας τους, δεν είδαν τόσο προβληματισμό και τόσο ενδιαφέρον για τον Μεσσία από τους Εβραίους, όσο τώρα. Μόνο σ' αυτούς απευθύνθηκαν αυτές τις ημέρες 1.100 άτομα ζητώντας Καινή Διαθήκη και τη βιντεοκασέτα "Ιησούς". Ανάλογες είναι και οι μαρτυρίες από πολλούς άλλους που ζουν ή ταξιδεύουν στο Ισραήλ. Το άγιο υπόλοιπο από το λαό αυτό, ετοιμάζεται.

Ποιά πρέπει να είναι η δική μας θέση απέναντι στον Ισραήλ; Εκείνο που λέμε στην προσευχή μας: "Γενηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανώ και επί της γης". Το θέλημα του Θεού στη συγκεκριμένη περίπτωση, μας γίνεται γνωστό μέσα από το λόγο Του: "...Όσοι ανακαλείτε τον Κύριο, μη φυλάγετε σιωπή. Και μη δίνετε σ' Αυτόν ανάπαυση, μέχρις ότου συστήσει, και μέχρις ότου κάνει την Ιερουσαλήμ μια αίνεση επάνω στη γη." (Ησαΐας 62:6-7).

Τα ονόματα της Ραάβ και της Ρουθ, παρόλο που η μια ήταν Χαναναία και η άλλη Μωαβίτισσα, παρόλο που ο λαός τους ήταν εχθρικός απέναντι στο Θεό και στον Ισραήλ, γράφτηκαν για όλη την αιωνιότητα στη βίβλο της γενεαλογίας του Χριστού. Κι αυτό γιατί επέλεξαν την μερίδα της ευλογίας, το να είναι με το λαό του Θεού. Ο Θεός έχει πει για το λαό Του, "Θα ευλογήσω όσους σε ευλογούν και θα καταραστώ όσους σε καταρώνται." (Γένεσις 12:3). Τώρα είναι η εποχή που η κάθε καρδιά κρίνεται ανάλογα με τη θέση που παίρνει απέναντι στον αιώνιο λόγο του Θεού.

Βέβαια ο Κύριος έχει σχέδια και για τους Άραβες. Υποσχέθηκε στον Αβραάμ να ευλογήσει τους απόγονους του Ισμαήλ. Ο Κύριος θέλει να ελευθερώσει τα πλήθη που είναι τυφλωμένα από το Ισλάμ. Έχουμε χρέος να προσευχόμαστε και για τη δική τους σωτηρία, αφού είναι κι αυτοί απόγονοι του Αβραάμ, του πατέρα της πίστης, και κατά συνέπεια πολύτιμοι στα μάτια του Θεού. Αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ υπάρχουν και μεσσιανικές εκκλησίες από Ιουδαίους και χριστιανικές εκκλησίες από Άραβες, που συμβιώνουν αρμονικά και αδελφικά μεταξύ τους. Ο Κύριος μπορεί να πετύχει όσα ανθρωπίνως είναι αδύνατα, γι' αυτό πιστεύουμε ότι όλα τα σχέδιά Του γι’ αυτές τις έσχατες μέρες θα εκπληρωθούν. Ας είναι δοξασμένο το όνομα του δίκαιου Κριτή της γης.

Χριστιανοί Απολογητές
Ετικέτες Το σημερινό Ισραήλ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε άσε τις εξυπνάδες περί αξιοπρέπειας μέρες που είναι.

ΤΑ παιδιά εδώ είναι από τα πιο αξιοπρεπή.

Κι αν έκαναν ένα φάουλ, που δε νομίζω από αυτά που διαβάζω, συγχωρούνται από το δείγμα γραφής χρόνων.

Χρόνια πολλά λοιπόν και άσε τα άλλα για... άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και αφήστε τις φαγωμάρες μέρες που είναι. Δεν μπορείτε να κρίνετε αρνητικά και επίμονα ανθρώπους που έχουν από χρόνια δώσει δείγμα γραφής για την αξιοπρέπειά τους.

Μπάμπης από Αλεξανδρούπολη