Ειδήσεις

11 Απρ 2009

Αν εμείς ζητάμε μεταγραφές, οι Ιταλοί φοιτητές τι πρέπει να ζητήσουν;

Μήνυμα αναγνώστη

.
Είμαι ένας Έλληνας φοιτητής στην Ιταλία, πραγματικός τελειόφοιτος, ο οποίος θα ήθελε να εκφράσει την προσωπική του άποψη σχετικά με κάποια θέματα τα οποία απασχολούν την ελληνική επικαιρότητα το τελευταία διάστημα και αφορούν τους σεισμόπληκτους φοιτητές της Λ΄ ακουίλα.
…….
Συνεχίζεται…

Αυτές τις μέρες ακούγονται πολλά για το θέμα των πιθανών μεταγραφών από την Ιταλία στην Ελλάδα για τους Έλληνες φοιτητές της λ’Ακουιλα!!!!


Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη, για τον τόσο άδικο και πρόωρο χαμό του γιου τους. Από την άλλη, θα ήθελα να ταχτώ υπέρ της μεταγραφής στην Ελλάδα μόνο της αδελφής του θύματος, η οποία σαφώς έχει ψυχολογικούς λόγους να μην θέλει όχι μόνο να επιστρέψει στην πόλη, αλλά γενικά στην Ιταλία. Για όλους τους άλλους είμαι απόλυτα αρνητικός!!!!!!




Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές και ας μην προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις και κυρίως τον άδικο χαμό ενός παιδιού ( έρχονται και οι πολιτικές – ευρωπαϊκές εκλογές ). Όλοι γνωρίζουμε πως η Ιταλία έχει ένα αρκετά δύσκολο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο είναι κοινό για όλους τους φοιτητές (ξένους και μη ). Επίσης, είναι γνωστό πως το κόστος ζωής είναι πιο υψηλό σε σχέση με την Ελλάδα ( όσο πιο βόρια τόσο πιο ακριβά, όσο πιο μεγάλη πόλη τόσο πιο ακριβά ). Από την πρώτη στιγμή, έγινε λόγος από τους γονείς πρώτα και μετά φυσικά από τους φοιτητές, πως δεν μπορούν να επιστρέψουν στην πόλη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, για ψυχολογικούς λόγους, κάνοντας σαφή υπαινιγμό του να γυρίσουν στην Ελλάδα με μεταγραφή. Εγώ αναρωτιέμαι: δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή για άλλη πόλη? Πρέπει να γυρίσουν την Ελλάδα? Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα τους? Γιατί δεν λένε πόσα χρόνια έχουν στην Ιταλία και πόσα μαθήματα έχουν περάσει έως τώρα? Όλοι στο πτυχίο βρίσκονται? Υπάρχουν πολλοί φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται πολλά χρόνια στην Ιταλία και ζήτημα είναι αν έχουν περάσει τα μαθήματα του πρώτου έτους. Σαφώς υπάρχουν και οι σωστοί φοιτητές. Αν αυτό είχε γίνει στην Ελλάδα π.χ. στην Αθήνα, τι θα έκαναν, θα ζήταγαν μεταγραφή για άλλη πόλη? Μήπως να τους δώσουμε και μόρια ως σεισμόπληκτοι για τον διορισμό τους στο ελληνικό δημόσιο?!!!! Στον μεγάλο σεισμό του Σεπτέμβρη το 1999 στην Αθήνα τη έγινε? Πιο πρόσφατα στην Πάτρα? Εκεί δεν είχαμε ως Έλληνες ψυχολογικά προβλήματα με τον σεισμό? Ζήτησε κανείς μεταγραφή σε πιο ασφαλή πόλη της Ελλάδας? Μην ξεχνάμε και τις δηλώσεις της υπουργού παιδείας στην Ιταλία, η οποία διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως δεν θα χαθούν τα μαθήματα ούτε το έτος.



Αν εμείς ζητάμε μεταγραφές, οι Ιταλοί φοιτητές τι πρέπει να ζητήσουν? Να τους χαρίσουν το πτυχίο ή να τους χαρίσουν τον χρόνο, έτσι για το μπράβο?!!! Ας είμαστε σοβαροί. Επιστήμονες θέλουμε να βγούμε, όχι κομπογιανήτες!!! Αν χάριζαν το πτυχίο στους Έλληνες, θέλουν να μου πουν πως δεν θα πήγαιναν να ορκιστούν και να το παραλάβουν?!!! Εκεί δεν θα είχαν ψυχολογικά!!!




Από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημερώσεις είχε γίνει λόγος, από την πρώτη στιγμή, πως πολλοί Έλληνες φοιτητές είχαν γυρίσει πίσω στην Ελλάδα πριν γίνει ο σεισμός, μιας και τα ιταλικά πανεπιστήμια θα κλείνανε για τις διακοπές του καθολικού Πάσχα. Να φανταστώ πως και αυτοί οι Έλληνες (που είχαν γυρίσει ήδη στην Ελλάδα ) έχουν ψυχολογικά προβλήματα και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην λ’άκουιλα? Δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή για άλλες ιταλικές πόλις? Πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα? Και αν γυρίσουν στην Ελλάδα έτσι θα λύσουν το ψυχολογικό τους πρόβλημα? Οι άλλοι Έλληνες φοιτητές που νιώσανε τον σεισμό σε άλλες περιοχές της Ιταλίας δεν έχουν ψυχολογικά? Να φανταστώ πως οι Έλληνες φοιτητές της λ’άκουιλα, που βρίσκονταν στην Ελλάδα την ώρα που έγινε ο σεισμός έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα μεταγραφής, οι άλλοι Έλληνες που ένιωσαν τον σεισμό σε άλλες περιοχές της Ιταλίας όχι!!!! Αν η κυβέρνηση επαναφέρει τον νόμο των μεταγραφών με εξετάσεις η οποία η ίδια κατάργησε ( επί υπουργίας Μαριέτας Κουτσίκου ), πόσοι από αυτούς τους Έλληνες θα πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου?




Είναι γνωστό σε όλους πως η Ιταλία είναι μια σεισμογενής χώρα, όπου σχεδόν όλες οι πόλις της έχουν ιστορικό κέντρο το οποίο αποτελείται από παλαιά-διατηριταία κτήρια. σε κάθε σεισμό που γίνεται οι Έλληνες πρέπει να επιστρέφουν πίσω? Σας υπενθύμιζε πως το 95 είχε γίνει και άλλος ισχυρός σεισμός στην Ιταλία, κοντά στον μονό MARCHE ( Κεμερίνο ), όπου πολλές περιοχές – πόλις είχαν υποστεί τις ίδιες, αν όχι μεγαλύτερες καταστροφές. Τι έγινε τότε?



Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι μεταγραφές, τι οποίες τις θεωρώ άδικες ( εκτός από αυτή της αδελφής του Βασίλη ), όλοι θα μεταγραφούν στα Ελληνικά πανεπιστήμια? Κανένας στα Τ.Ε.Ι. το ΔΙΚΑΤΣΑ τι λέει για αυτό?



Δεν θέλω να τα ισοπεδώσω όλα, απλά δεν ανέχομαι ως άνθρωπος, ο θάνατος ενός συνανθρώπου μου να γίνεται αιτία εκμετάλλευσης από ορισμένους. Πιστεύω πως πρώτα η πολιτεία πρέπει να προστατεύσει την μνήμη αυτού του παιδιού. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της συνείδησης και των αρχών του καθενός. Πόσοι από τους Έλληνες σπουδαστές έστειλαν ένα συλληπτήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του Βασίλη? Πόσοι από αυτούς θρήνησαν πραγματικά για τον χαμό του? Πόσοι από αυτούς θα χαρούν αν πάρουν μεταγραφή για Ελλάδα? Πολύ φοβάμαι πως τον Βασίλη θα τον θυμούνται για την αιτία της μεταγραφής και όχι για τον άδικο χαμό του. Δεν πιστεύω πως ο ίδιος θα ήθελε κάτι τέτοιο.












4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να ψοφησει η κατσικα του γειτονα!κ δεν ειναι Κεμερινο.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα, όντως.. Καμερίνο το λένε.
Πέραν της οργής σας κύριε, δεν βλέπω να έχετε πολύ περιεχόμενο στο μυαλό σας.
Ναι, "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"... ("αχ ρε μάνα και σου 'λεγα να πάω Λ'Άκουιλα και τώρα αυτοί οι κωλόφαρδοι με τα κατεστραμένα σπίτια, ψυχή, ηθικό, βιβλία, Η/Υ κλπ θα γυρίσουν στην Ελλάδα κι εγώ όχι... Και είμαι και αληθινός φοιτητής εγώ... εκείνοι είναι μαϊμού, γμτ")

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φίλε που διαμαρτύρησε για αυτα τα παιδία που βίοσαν τον τρόμο το θάνατο και την ολοκληροτηκή καταστροφή σου εύχομαι δύο πράγματα, πρώτον τα παιδιά σου να μην βρέθουν ποτέ στη δυσάρεστη θέση να χρειάζωνται ψυχολόγικη στηριξη και ούτε να πετάγωνται στον ύπνο τους φωνάζωντάς βοήθεία αυτα και καλυνήχτα σου αγόρι μου και παρα το ότι έισαι αρκετο καιρό στην φίλη Ιταλία βλέπο ότι διατηρής νοοτροπία που δεν αρμόζη ούτε στη χώρα που σπουδάζης, ουτε στην ηλικία σου, θυμήζης άτομο που φαίνεται σπουδασμένο εξωτερικά, αλλα η ψυχούλα σου έχει μεινη σε μια νοοτροπία της τουρκοκρατίας. Καλό σου πάσχα και καλη ανάσταση σε σένα, γιατί για μας θα αργήση απο ότι φαίνατε πολύ και άτομα εμπαθή όπως εσύ βοηθάνε πρός αυτή την κατεύνθυνση όσο δεν μπορείς να φανταστης.

Ανώνυμος είπε...

Για να μιλα ετσι, σιγουρα δεν ειναι αποφοιτος, μαλλον βαλτός ειναι. Το πανεπιστημιο εχει αναστειλει ολες τις μεταγραφες για να μην ερημωσει η πολη. Κανενας δε μπορει να φυγει. Κατι που μπορει να γινει για τους Ελληνες. Ας μη μεμψοιμιρουμε,μεσα απο τη σιγουρια μας, ειναι εξευτελιτικοτατο για οποιον εχει αναγκη απο βοηθεια και μεγαλο ρεζιλικι για τους υπολοιπους που τους μαρανε η δημοκρατια και το ελληνικο πνεύμα. Καλα μυαλα!