Ειδήσεις

4 Απρ 2009

Βάφτιση με... λεμονάδα!

Μήνυμα αναγνώστη

.....
Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία που μωρό βαφτίζεται. με αναψυκτικό. Η πρωτότυπη βάφτιση έγινε σε μία πόλη του Όσλο, εξαιτίας διακοπής στο δίκτυο ύδρευσης, λόγω του παγετού.
Ο ιερέας Παάλ Ντάλε για να ολοκληρώσει το θείο μυστήριο αυτοσχεδίασε και χρησιμοποίησε, αντί για νερό, αναψυκτικό λεμονιού που είχε στο ψυγείο της εκκλησίας.
«Όλα πήγαν μια χαρά. Μόνο το άρωμα του λεμονιού έδινε μια αλλιώτικη νότα στην τελετή», είπε ο Νορβηγός ιερέας.
Πάντως, η οικογένεια του βρέφους είχε ενημερωθεί για το γεγονός, ώστε να μην παραξενευθεί από την έντονη μυρωδιά στο σώμα του μωρού.
..........
Από τον Αντώνη Λιούτα

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαδικτυακό ραδιόφωνο στα αυτοκίνητα
16 Ιανουαρίου 2009

Χάρη στην εφεύρεση και το επιχειρηματικό δαιμόνιο ενός Έλληνα, πολύ σύντομα οι οδηγοί του πλανήτη με ελάχιστο κόστος θα μπορούν να έχουν διαδικτυακό ραδιόφωνο και στα αυτοκίνητά τους. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι θα μπορούν να ακούν σχεδόν όποιο ραδιοφωνικό σταθμό του κόσμου θέλουν ενώ οδηγούν, και όχι μόνο. Πρόκειται για μια ευρηματική συσκευή του ομογενή από τη Μελβούρνη, Γιώργου Πάρθημου, που στηρίζεται στην εφεύρεσή του, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, επονομαζόμενη “miroamer”, και η οποία σε συνεργασία με την γνωστή κατασκευάστρια συστημάτων ήχου και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών “Blaupunkt” θα φέρει χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μας.
Η παρουσίαση της νέας συσκευής έγινε στο Παγκόσμιο “Consumer Electronics Show” (ICES) στο Λας Βέγκας από την εταιρία του ομογενή Τόριαν Γουάιρλες, και την γνωστή “Blaupunkt”.
Το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο στηρίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα miroamer, ένα πρόγραμμα που μπορεί να μπει σε κινητά, βιντεοκάμερες ή οποιαδήποτε άλλη κινητή ηλεκτρονική συσκευή έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το Ίντερνετ.
Ο ομογενής επιχειρηματίας είπε ότι το ενδιαφέρον του κολοσσού Blaupunkt για την ηλεκτρονική του πλατφόρμα είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά τώρα πια το ενδιαφέρον έγινε συμφωνία και σύντομα τα ραδιόφωνα που θα δίνει η Blaupunkt στις αυτοκινητοβιομηχανίες με τις οποίες συνεργάζεται, θα είναι διαδικτυακά ραδιόφωνα.
“Θα κάνουν πολλά αυτά τα ραδιόφωνα”, είπε ο Γιώργος, αλλά το κυριότερο είναι ότι όταν κάποιος θα θέλει να ακούσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό από Ελλάδα π.χ και αυτός εκπέμπει ήδη στο διαδίκτυο, το οποίο συμβαίνει για το 90% αυτών, θα μπορεί να τον ακούσει”.
Να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα miroamer βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν στο διαδίκτυο.
“Το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου θα μπορεί, επίσης, να πιάσει όλους τους εγχώριους ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν στην περιοχή (open to air) στα μεσαία και τα FM ενώ όπως κάθε άλλο σημερινό ραδιόφωνο θα προσφέρει στον χρήστη την ικανότητα αν το θέλει να ακούσει και το αγαπημένο του CD”, λέει ο Γιώργος Πάρθημος.
Το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου βγαίνει στην αγορά της Ευρώπης και της Αμερικής στα μέσα του 2009 ενώ στην Αυστραλία στις αρχές του 2010. /ΑΠΕ
Ραδιόφωνο εκτός FΜ