Ειδήσεις

23 Απρ 2009

Στέλιος Παπαθεμελής : Όχι στην ένδειξη "Μακεδονία" στα ελληνικά προϊόντα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην πληροφορία που"διέρρευσε" στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία, προϊόντα της χαρτοβιομηχανίας Θράκης Diana, κυκλοφορούν με την ένδειξη MK (δηλαδή Μακεδονία), άρα αναγνωρίζοντας εμμέσως το γειτονικό κρατίδιο.
…..
Συνεχίζεται…
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔημοκρατικήςΑναγέννησης κ. Σταύρος Βιτάλης, με τη νομική σύμβουλο της εταιρίας κ.Γιαννοπούλου Ασπασία, έγινε σαφές από την πλευρά της Diana πως το ΜΚ,διαγράφηκε εδώ και δύο μήνες από όλα τα προϊόντα της.

Η εταιρία υποστηρίζει, και έχει τελικά δίκιο, πως η ιστορία αυτή ξεκινά από τονΕΛΟΤ, τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης, ο οποίος και στην σχετική τουπεριγραφή των διεθνών ορολογιών, δυστυχώς συμπεριλαμβάνει και την σχετικήάμμεση αναγνώριση του γειτονικού κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία.Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως το πρόβλημα με την ονομασία τωνΣκοπίων, δεν βρίσκεται μόνο στα διεθνή συμφέροντα και στις επιλογές τηςΣκοπιανής προπαγάνδας, αλλά στον πυρήνα του εγκληματικά αδιάφορουαθηνοκεντρικού κράτους και των οργανισμών του.

Από την πλευρά του ο κ. Ζερίτης, Πρόεδρος της Diana, με σαφή στάση στα εθνικάμας θέματα, προχώρησε αυτοβούλως στη διαγραφή του ΜΚ από τα προϊόντα τηςεταιρίας του. Aρα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει κανένα είδους μποϋκοτάζστα προϊόντα της εταιρίας του, δεδομένης της άμεσης αντίδρασής του. Ο κύριοςαίτιος είναι για μια ακόμη φορά η ανευθυνότητα των κρατικών υπηρεσιών όπως τουΕΛΟΤ, που φαίνεται δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι "παίζει με την φωτιά".

Η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί τον ΕΛΟΤ, να διαγράψει αμέσως από τιςπροδιαγραφές του το όνομα ΜΚ, που υπονοεί άμεση αναγνώριση τηςπροπαγάνδας του κρατιδίου του Γκρουέφσκυ και να δώσει σήμερα εξηγήσεις στονελληνικό λαό για την ανεύθυνη στάση του. Καλεί επίσης τις εταιρίες πουσυντονίζονται αναγκαστικά με τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ, να προχωρήσουν σεμονομερή διαγραφή της περιγραφής ΜΚ από τα προϊόντα τους, όπως έκανε ο κ.Ζερίτης.



http://papathemelis.blogspot.com/2009/04/blog-post_23.html