Ειδήσεις

16 Απρ 2009

Παρουσίαση του Οικονομικού Προγράμματος των Δημοκρατικών

Η ομάδα οικονομικού προγράμματος του κόμματος των Δημοκρατικών (www.dimokratikoi.gr) παρουσίασε την Μεγάλη Δευτέρα 12 το μεσημέρι στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τις προτάσεις των Δημοκρατικών για την οικονομία.
…….
Συνεχίζεται…

Την συζήτηση συντόνισε ο δικηγόρος-δημοσιογράφος Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι η κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα απαιτεί πολιτικά πρόσωπα με αξιοποστία, ανιδιοτέλεια και θάρρος. Από αυτή την διαπίστωση προκύπτει η ανάγκη της ισχυρής ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της χώρας.


Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του κόμματος Μελέτης Η. Μελετόπουλος ανέφερε ότι η οικονομική φιλοσοφία του κόμματος των Δημοκρατικών βασίζεται στην έννοια της ελεύθερης αγοράς ευρωπαϊκού τύπου, δηλαδή ενός οικονομικού συστήματος που θα διέπεται από κανόνες και θα συμπεριλαμβάνει ισχυρό και αποδοτικό κράτος πρόνοιας. Επίσης ο κ. Μελετόπουλος αναφέρθηκε στη στενή σχέση μεταξύ διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας των κρατικών μηχανισμών, τόνισε δε ότι το κόμμα των Δημοκρατικών προτείνει την θέσπιση πόθεν έσχες για τα πολιτικά πρόσωπα και τους κρατικούς λειτουργούς.


Τελος ο κ. Μελετόπουλος ανέφερε ότι, σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και γενικότερα ύφεσης, το κράτος χρειάζεται δημοσιονομικά εργαλεία προκειμένου να τονώνει την οικονομία και την οικονομική ζωή. Πρότεινε δε την ανασύσταση της ΕΤΒΑ σε αυτόνομη βάση, ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί για μια υγειή και εξωστρεφή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αναλυτικότερα το οικονομικό πρόγραμμα των Δημοκρατικών παρουσίασαν ο Θεόδωρος Πολυζωίδης, διδάκτωρ χημείας και επιχειρηματίας, και ο Κωστής Ζιάβρας, οικονομολόγος και οικονομικός διευθυντής.