Ειδήσεις

13 Απρ 2009

Ζήτησαν από το ΚΕΠ ακτινογραφίες και συνταγή μηλόπιτας!

Από ακτινογραφίες και συνταγές μηλόπιτας μέχρι εισιτήρια ποδοσφαιρικών αγώνων και κουρεία αναζητούν στα ΚΕΠ οι πολίτες. Αυτά είναι μερικά από τα χιουμοροστικά στιγμιότυπα που συνέβησαν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στα οποία σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης, καθώς περισσότεροι από 300.000 χιλιάδες άτομα εξυπηρετήθηκαν το 2008.

Συνεχίζεται…

Συγκεκριμένα, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς, σημείωσαν αύξηση 12% στην προσέλευση σε σχέση με το 2007. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη λειτουργία των 4 ΚΕΠ: ο μέσος όρος προσέλευσης πολιτών ανέρχεται κοντά στους 1.000 την ημέρα, ο αριθμός υποθέσεων των πολιτών ξεπέρασε τις 75.000, ενώ το 90% και πλέον των υποθέσεων διεκπεραιώθηκε.
Μέσω των ΚΕΠ χορηγήθηκαν μετά από σχετικές αιτήσεις των πολιτών πιστοποιητικά ποινικού μητρώου, μη πτωχεύσεως, δημοσίευσης ή μη διαθήκης, γέννησης, θανάτου, μεταδημότευσης, στρατολογικής κατάστασης και σπουδών, και αντίγραφο πτυχίου και απολυτηρίου. Επίσης, τα 4 ΚΕΠ ανέλαβαν την έκδοση εγγράφων και πιστοποιητικών για σύνταξη, βιβλιαρίου ασθενείας, επιδότησης ενοικίου, συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Οι πολίτες μέσω των ΚΕΠ είχαν και έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αυθημερόν πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Ιδιαίτερα σημαντικό για του πολίτες ήταν η δυνατότητα που τους παρείχαν τα ΚΕΠ για την επικύρωση φωτοαντίγραφων και τη γνησιότητα της υπογραφής τους.
«Τα ΚΕΠ αποτελούν τη αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και είναι πλέον ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, καθώς κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετούνται αξιόπιστα και γρήγορα» τόνισε η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπέη και πρόσθεσε ότι προωθείται η δημιουργία ενός ακόμη Κ.Ε.Π., μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Χιουμοριστικά στιγμιότυπα
- πολίτης ζήτησε από ΚΕΠ αντίγραφο μηνυτήριας αναφοράς προς την αγροφυλακή γιατί ένα κοπάδι πρόβατα κατέστρεψε το χωράφι του
-πολίτης ζήτησε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τότε έμαθε ότι ο πατέρας της, που είχε εγκαταλείψει την οικογένεια του, είχε ξαναπαντρευτεί και είχε αποκτήσει δύο παιδιά τα οποία ήσαν ετεροθαλή αδέλφια της

- πολίτης που ζήτησε προστασία από το ΚΕΠ γιατί δεν του επιτρεπόταν η είσοδος σε χαρτοπαιχτική λέσχη
- πολίτης που ζήτησε συνταγή μηλόπιτας και ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. κατέβασε από ειδικό site μαγειρικής τη συνταγή και της την έδωσε
- πολίτης που ζήτησε κατάλογο κουρείων και φυσικά εξυπηρετήθηκε
- πολίτης που προσέφυγε σε ένα από τα Κ.Ε.Π για να κάνει ακτινογραφία η γυναίκα του
-πολίτης που ζήτησε διαγραφή κλήσεων Τροχαίας
- πολίτης φανατικός οπαδός μεγάλης ομάδας που ζήτησε εισιτήρια για τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.



Από: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2486