Ειδήσεις

15 Απρ 2009

Δεν καταδίωξαν τον Παλαιοκώστα οι αστυνομικοί, λέει αυτόπτης μάρτυρας

Μία μεγάλη αποκάλυψη για το φιάσκο της επιχείρησης της Αστυνομίας έκανε στον δελτίο ειδήσεων του Alpha αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής του Βασίλη Παλαιοκώστα με τους αστυνομικούς στο Αλεποχώρι.
Όπως είπε, περίπου 15 πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα φθάνοντας στο σημείο ακόμη και με ταξί. Ακολούθησε καταδίωξη με βροχή από σφαίρες, αλλά όταν ο Παλαιοκώστας εγκατέλειψε το τζιπ, κανείς από τους κομάντο της ΕΛ.ΑΣ. δεν τον ακολούθησε και έφυγε με τα πόδια σαν κύριος.
…….
Συνεχίζεται…

Όπως είπε ο άνθρωπος αυτός, οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν το τζιπ που οδηγούσε ο Παλαιοκώστας μόνο στα λάστιχα, αλλά στην κυριολεξία το γάζωσαν, σπάζοντας το πίσω τζάμι και το παρμπρίζ του. Ωστόσο, όταν ο Παλαιοκώστας βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει σε ένα στενό, κανείς δεν τον ακολούθησε, αν και η απόσταση μέχρι τα πρώτα δένδρα του δάσους όπου έτρεχε να κρυφτεί, ήταν περίπου 200 μέτρα. Ερωτηματικό παραμένει, αν ο Βασίλης Παλαιοκώστας εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος και κρύβεται κάπου στα Γεράνια όρη ή περπάτησε σαν κύριος στα σοκάκια του χωριού και τον παρέλαβαν οι συνεργοί του.

Τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα καταδίωκαν το τζιπ για μεγάλη απόσταση. Οι αστυνομικοί αν και φαίνεται ότι γνώριζαν ποιόν αναζητούσαν, την κρίσιμη στιγμή έπαθαν και πάλι black out. Αντί να αιφνιδιάσουν τον Παλαιοκώστα, τους αιφνιδίασε αυτός και μόνος του εναντίον 15 κατάφερε να βρει οδό διαφυγής. Σύμφωνα με τους κατοίκους του Αλεποχωρίου τα Γεράνια Όρη έχουν πολλά κρησφύγετα, όπου μπορεί κάποιος να κρυφτεί και να επιβιώσει πολλές μέρες. Αν ο Παλαιοκώστας δεν βρίσκεται ακόμα στο βουνό, πιθανότατα όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, διαθέτει και δεύτερο κρησφύγετο στην περιοχή και ερευνούν τα κοντινά χωριά Ασπρόκαμπο, Σχίνο, Σπάρτα και Ψάθα.

Βέβαιο θεωρείται πάντως, ότι τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μετά την καταδίωξη ο Παλαιοκώστας κινήθηκε ψύχραιμα και με σχέδιο. Ήταν οπλισμένος και είχε πάνω του και κινητό τηλέφωνο. Μπλόκα την Μ. Τετάρτη δεν υπήρχαν στην περιοχή, καθώς οι αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν πειστεί, πως ο Παλαιοκώστας δεν κρύβεται πλέον στην περιοχή, αλλά διέφυγε με την βοήθεια των συνεργών του.


Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς

Από: http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=91&news_id=36106