Ειδήσεις

3 Απρ 2009

Νίκος Βούτσης: «Δεν εγκρίνω, αλλά σέβομαι τις επιλογές του παιδιού μου και προσπαθώ να τις ερμηνεύσω».

Με την ιδιότητα του πατέρα υπερασπίστηκε με γενναιότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό προς την έδρα του δικαστηρίου τον 23χρονο κατηγορούμενο γιο του Γιώργο Βούτση-Βογιατζή, που ανέλαβε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πλήρως την ευθύνη για τη ληστεία, όχι όμως και για τη χειροβομβίδα που βρέθηκε στην τσάντα του και κατά το κατηγορητήριο, με σκοπό να βάλει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Μια κατηγορία που προστέθηκε εννέα μήνες μετά το συμβάν και η ποινή που επισείει είναι από πέντε έως είκοσι χρόνια φυλάκιση!
Τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο και η πρώην σύζυγός του Σοφία Βογιατζή, έκαναν λόγο για ένα ευαίσθητο, κοινωνικό και πολιτικοποιημένο παιδί, με ανιδιοτελή κίνητρα και δικό του αξιακό σύστημα. .

Συνεχίζεται...

«Ο Γιώργος δεν είναι το παιδί του... σωλήνα. Του έχω εμπιστοσύνη για την ευθυκρισία του, πέρα των διαφορών στις επιλογές του, δεν υπήρξαν ιδιοτελή κίνητρα, γιατί ανήκει στα παιδιά που παίρνουν το ρίσκο...» Ο Νίκος Βούτσης προσπάθησε στην κατάθεσή του να ερμηνεύσει και να εξηγήσει την «οριακή επιλογή» του γιου του, την οποία έκανε «σε όρια που υπερβαίνουν την κλίμακα αξιών» που έχει θέσει ο πατέρας του ως άνθρωπος.


Από: Εspresso

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

φασίστες στις τρύπες σας...
λευτεριά στους αγωνιστές!
μπουρλότο στις τράπεζες!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ,κόψτε τις βλακείες και οι μεν και οι δε...Ο άνθρωπος έκανε ποινικό αδίκημα - γνωρίζετε τι είναι αυτό έτσι δεν είναι ; = και γιά αυτόν τον λόγο καταδικάστηκε.Ολα τα άλλα είναι περιττά και εκ του πονηρού.